Gazete Vatan Logo

Son dakika haberi: Dört bir yandan saldırıya geçtiler! Esad...

Son dakika haberi: Rus Savunma Bakanlığı, Rusya donanmasına ait bir fırkateynin Deyr ez Zor'u kurtarma operasyonu kapsamında Suriye'deki IŞİD hedeflerini Kalibr füzeleriyle vurduğunu duyurdu. Suriye devlet televizyonu ise ordu ve müttefiki birliklerin Deyr ez Zor ilinin merkezindeki IŞİD kuşatmasını kırdıklarını duyurdu.

Son dakika haberi: Dört bir yandan saldırıya geçtiler! Esad...

Rus donanmasına ait Akdeniz'de bulunan fırkateynden fırlatılan Kalibr füzelerinin Suriye'nin Deyr ez Zor kentinde bulunan terör örgütü DEAŞ'a ait kumanda ve iletişim merkezleriyle, cephanelikleri vurduğu belirtildi.

Açıklamada, füze saldırısıyla Rusya ve eski Sovyet ülkeleri kökenli çok sayıda IŞİD'li teröristin öldürüldüğü ifade edildi.

Rusya Hava Kuvvetleri'nin desteklediği Suriye ordusu, Hama vilayetindeki Ukayribat bölgesini IŞİD'in elinden kurtardı.

SURİYE ORDUSU KUŞATMAYI KIRDI

Bu arada Suriye ordusu, Deyrezzor kenti üzerindeki 3 yıllık kuşatmayı fiilen kırdı.

Suriye devlet televizyonundan bildirilen son dakika haberine göre, Suriye ordusunun IŞİD tarafından yıllardır kuşatma altında olan Deyr ez Zor'da kuşatmanın kırıldığı ordu birliklerine ait ilk tankın 137. Tugay üssünden giriş yaptığı aktarıldı.

Açıklamada, ordu ve müttefiklerin hızlı hamleleri sonucu teröristlerden Fırat çevresini temizlemeye yaklaştıkları söylendi.