Gazete Vatan Logo

Son dakika haberi: 'Belli etmiyoruz!' Sonu olabilir! Felaket...

Kuzey Kore ile ABD arasındaki savaş polemiğinde son dakika haberlerleri gelmeye devam ediyor. Peş peşe yapılan açıklamalarda son olarak Trump'ın danışmanı Sebastian Gorka Kuzey Kore için sürpriz planlarının olduğunu ima etti.

Son dakika haberi: 'Belli etmiyoruz!' Sonu olabilir! Felaket...

ABD Başkanı Donald Trump'ın bir danışmanı Washington'un, ABD toprağı Guam'a orta menzilli füze saldırısında bulunma planları olduğunuu söyleyen Kuzey Kore tehditlerine karşı "uygun önlemleri" alacağını söyledi.

Trump'ın danışmanı Sebastian Gorka BBC Radyo'ya yaptığı açıklamada, "Donald Trump açık bir görüşte. ABD ve vatandaşlarını korumak için uygun önlemleri alacak" dedi.

"Gelecekteki senaryolarımızı ve nasıl hareket edeceğimizi belli etmiyoruz" dedi. "Eğer poker masasının etrafındaki oyunculara elinizi gösterirseniz o oyunu kaybedersiniz. Bu oyunda iyi bir fikir değil, jeopolitikte de çok kötü bir fikir.

Geçen yıl Kuzey Kore'nin iki nükleer bomba testi ve Temmuz ayında da iki kıtalar arası balistik füze testi gerçekleştirmesinden dolayı gerginlik arttı. Trump, Pyongyang'ın ABD'yi vurabilecek nükleer bir silah geliştirmesine izin vermeyeceğini söyledi.

Açıklamalar peşin sıra geldi.

'AĞUSTOS ORTASI VURMAYA HAZIRIZ'

Washington ile Pyongyang'ın söz duellolarında son olarak Trump, Kuzey Kore'yi, ülkesini tehdit etmeyi bırakmaya çağırarak, bu çağrıya kulak asılmazsa Pyongyang'ın ABD'nin gazap ve öfkesiyle karşı karşıya kalacağını söylemişti. Trump, "Kuzey Kore'nin kendi iyiliği için ABD'ye yönelik daha fazla tehditte bulunmaması gerekiyor. Dünyanın daha önce hiç görmediği bir gazap ve öfkeyle karşı karşıya kalacaklar" demişti. Bunun ardından dün, ?Kuzey Kore resmi haber ajansı bir açıklama yaptı. Açıklamaya göre, ağustos ortasında ABD'ye bağlı özerk Guam açıklarına 4 adet orta menzilli füze fırlatma planı hazır olacak. Açıklamada, planın uygulanması için Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un onayınının beklendiği belirtildi.

Haberin Devamı