Gazete Vatan Logo

Savaşın yönü değişti! Teröristler 2 gündür...

Filipinler'in güneyindeki Marawi şehrinde uyuyan IŞİD hücreleriyle güvenlik güçleri gece boyunca şiddetli bir şekilde çatıştı. Filipin ordusunun şehirden geri çekildiği ve şehrin terör örgütü IŞİD'e kaldığı bildiriliyor.

Savaşın yönü değişti! Teröristler 2 gündür...

Suriye rejimine yakın haber sitesi Al Masdar'ın askeri kaynaklardan edinilen bikgiye göre, 2 asker 1 polis memurunun hayatını kaybettiği çatışmalarda herhangi bir sivilin yara almadığı kaydedildi.

Çatışmanın ardından, Filipin Ordusu salı sabahı şehrin çoğu yerinden geri çekildi ve böylece güneydoğu Asya'da IŞİD'in kontrolünde olan ilk şehir haline geldi.

Yaklaşık 500 IŞİD militanının Marawi'de bulunduğu söyleniyor. Ağır silahlı militanlar şehir merkezinin denetimini ele geçirdi ve çeşitli ilçelerde barikatlar kurdu.

Buna ek olarak, IŞİD üyeleri Marawi'deki ana hapishaneyi ele geçirdi. Teröristler birçoğu IŞİD sempatizanı olan ve saflarına katılan mahkumu serbest bıraktı.

IŞİD'in medya kolu Amaq Ajansı tarafından olaylarla ilgili resmi bir teyit henüz bulunmamakla birlikte, çatışma sırasında onlarca askeri araç ve silahın ele geçirildiği bildirildi.

Ayrıca IŞİD'e bağlılığıyla bilinen bir Ebu Seyyaf örgütü üyesinin, Marawi kentindeki bir kiliseyi bastığı bildirildi. Rahip ve cemaati zorla silah zoruyla kiliseye sokan saldırgan, hükümet güçlerinin çekilmemesi halinde herkesi öldüreceğini söyledi.

Haberin Devamı

Roman Katolik kilisesinin lideri Socrates Villegas, baskına uğrayan kilisede çok sayıda insan olduğunu aktardı.

DUTERTE HABERİ RUSYA'DA ALDI SIKIYÖNETİM İLAN ETTİ
Buna karşılık haberi dün Rusya ziyaretinde alan Filipinli Cumhurbaşkanı Rodrigo Duterte, Mindanao eyaletinde sıkıyönetim ilan etti ve ziyaretini yarıda kesti.
Rusya lideri Vladimir Putin'le görüşmesinde yeni ve modern silahlar isteyen Duterte, "Buraya sizin desteğinizi almak ve yardım istemek için geldim. Ülkemiz modern silahlara ihtiyaç duyuyor. ABD'ye bazı siparişlerimiz vardı ancak orada durum net değil. IŞİD'le mücadele etmek için modern silahlara ihtiyacımız var" dedi.
Filipin Ordusu hala Marawi'deki birçok ordu üssünü ve hükümet binasını denetliyor. Şehirdeki ana hastane de kuşatma altında.

Haberin Devamı