Gazete Vatan Logo

Alman hükümeti açıklamak zorunda kaldı!

Almanya hükümeti tarafından yapılan açıklamada 204 kişi terör örgütü PYD ve PKK katılmak üzere Suriye ve Irak’a gittiği belirtildi.

Alman hükümeti açıklamak zorunda kaldı!

Alman hükümetinin Sol Parti’nin soru önergesine verdiği yanıta göre 2013 yılından beri Almanya’dan 204 kişi PKK ve PYD’ye katılmak için Suriye ve Irak’a gitti. Gidenlerden 69’unun Alman vatandaşı olduğu belirtildi. Kürt Peşmerge güçlerine katılımların ise bu istatistik içinde yer almadığı ifade edildi. Açıklamada iki Alman vatandaşının IŞİD’e karşı çatışmalarda hayatını kaybettiği, bir Alman vatandaşının ölüm koşulları ile ilgili olarak da hükümetin elinde güvenilir veriler olmadığı belirtildi.

Hükümetin verilerine göre 2013 yılından itibaren Suriye ve Irak’a giden bu kişilerden 102’si Almanya’ya geri döndü. Dönenlerden 43’ünün Alman vatandaşı 12’sinin de Türk vatandaşı olduğu kaydediliyor. Geri dönenler arasında ayrıca bir Irak, bir Belçika, bir Polonya vatandaşı bulunuyor. Verilere göre geri dönenlerden 16 kişi YPG, bir kişi YPJ, bir kişi YBŞ birimlerinde, üç kişi de Enternasyonalist Özgürlük Taburu’nda yer aldı. Diğer kişiler hakkında ise bilgi bulunmuyor.

Hükümetin verdiği yanıtta dönüş yapanlara yönelik hukuki işlemlere de yer verildi. YPG ile ilişkili olduğu şüphesi bulunan kişilere 2015 yılından bu yana toplam sekiz soruşturma açıldı. Soruşturmaya konu olan şüpheler arasında yurtdışında bir terör örgütüne üye olma şüphesi de bulunuyor. Üç soruşturmada şüphelinin Alman vatandaşı, diğer beş soruşturmada ise başka ülke vatandaşı olduğu açıklandı.

Haberin Devamı