Gazete Vatan Logo

Son dakika haberi: Açıklamalar peş peşe geliyor! 'Bölünmeyecek!'

İspanya'dan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor.... Şiddet olaylarına sahne olan Katalonya referandumundan bir hafta sonra söz duelloları devam ediyor. Katalonya Özerk Yönetim Hükümet Başkanı Puigdemont'ın bağımsızlık ilanından geri adım atmayacaklarını açıklamasının ardından İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, İspanya'nın bölünmeyeceğini söyledi.

Son dakika haberi: Açıklamalar peş peşe geliyor! 'Bölünmeyecek!'

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, verdiği röportajda İspanya'nın bölünmeyeceğini söyledi.

Rajoy, Die Welt gazetesine verdiği röportajda, İspanya'nın bölünme riskiyle ilgili bir soruya, "Kesinlikle hayır, İspanya bölünmeyecek ve ulusal birlik korunacak. Mevzuatın izin verdiği her şeyi yapacağız." diye yanıt verdi.

'GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ!'

"Hoşlarına gitsin veya gitmesin Katalonya'da olanlar gerçek" diyen Katalonya Başkanı Puigdemont, tek taraflı bağımsızlık ilanından geri adım atmayacaklarını söyledi.

Ayrıca, bağımsızlık yanlısı sivil girişimlere öncülük eden Katalonya Ulusal Asamblesi (ANC) ise 10 Ekim salı günü bağımsızlığın ilan edileceğini ileri sürdü.

Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen referandum yasasına atıfta bulunan Puigdemont, yasada yer alan "Referandumun sonucunda evet çıkarsa resmi sonuçlar açıklandıktan 48 saat sonra bağımsızlık ilan edilir." maddesinin uygulanacağını savundu.