Gazete Vatan Logo

Son dakika haberi: ABD ile anlaşma! Belge çıktı!

Suriye'den son dakika haberleri geliyor... Paylaşılan bir belgeye göre, terör örgütü IŞİD ile ABD destekli, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'ye bağlı Suriye Demokratik Güçleri (SDG) bir aylığına ateşkes konusunda anlaştı. SDG'den ise konuya ilişkin yalanlama geldi.

Son dakika haberi: ABD ile anlaşma! Belge çıktı!

Suriye kaynaklı haber sitelerinin paylaştığı bir belgeye göre, terör örgütü IŞİD ile ABD destekli, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'ye bağlı Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) bir aylığına Suriye'nin kuzeydoğu köşesindeki Haseke'de ateşkes konusunda anlaştığı öne sürüldü.

Orta Doğu uzmanı Aymenn el Tamimi'ye göre, iki taraf arasındaki anlaşma IŞİD aktivisti Ebu Imad El-Nayrabi tarafından doğrulandı.

Tamimi'nin aktardığına göre, Suriye Demokratik Güçleri'yle bir ay boyunca ateşkes sağlanması hakkındaki IŞİD ofislerden birinde bulunan belgede, "Ateşkes şartları arasında, IŞİD tarafından kontrol edilen petrol kuyuları yine onların kontrolü altındadır. Savaşçılar tedavi için ayrılabilir, malların her iki tarafın topraklarına girişi ve çıkışı engellenemez. Kırmızı hat, ateşkesin koordinasyonunu sağlamak ve hata riskini en aza indirgemek içindir." maddeleri bulunuyor.

IŞİD artık Haseke valiliğinde nispeten büyük bir varlığa sahip değilken, eyaletin doğu kesiminde hala birkaç küçük köyü kontrol ediyor.

Haberin Devamı

SDG söz konusu anlaşmayı reddetti.