Gazete Vatan Logo

Son dakika haberi! En büyüğünü geliyor! ABD...

ABD'den son dakika kararları geliyor...Trump yönetiminden bir yetkili, Pentagon'un Afganistan'a yaklaşık 4 bin ek Amerikan kuvveti göndereceğini bildirdi. Dağıtım, Donald Trump'un başkanlığı döneminde en büyük Amerikan işgücüne sahip olacak. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

Son dakika haberi! En büyüğünü geliyor! ABD...

ABD'den gelen son haberlere göre, Pentagon, Afganistan'a yaklaşık 4 bin ek Amerikan kuvveti gönderecek. Haberi veren Trump yönetiminden bir yetkili, kararın Savunma Bakanı Jim Mattis tarafından gelecek hafta başında açıklanabileceğini söyledi.

TRUMP BİLMEK İSTİYOR

Gazetevatan'ın haberine göre karar, Mattis'e birlik düzeylerini belirleme yetkisi verme hareketinden ve Afganistan'daki en üst düzey ABD komutanı tarafından, yeniden dirilen bir Taliban ayaklanmasına karşı Afganistan ordusuna yardım edecek kadar güçlü olmadığı yönündeki iddialardan sonra geldi.

"DAHA GÜÇLÜ BİR ABD VARLIĞI"

Başkent Kabil'de meydana gelen ölümcül saldırılarla kanıtlanmış olan IŞİD yanlılarının artan tehdidi,son zamanlarda ABD'li birkaç askerin ölümüyle daha güçlü bir ABD varlığı çağrısı getirdi.

Kararın ayrıntılarını kamuoyuyla görüşmeye yetkili olmayan ve isimsizlik şartıyla konuşan yetkiliye göre, ek birliklerin büyük kısmı Afgan kuvvetlerine eğitim verecek ve tavsiyelerde bulunacaklar. Yetkili, Taliban'a ve IŞİD'e karşı terörle mücadele operasyonlarına daha az sayıda görev verileceğini belirtti.

Haberin Devamı

Afganistan’da 9 bin 800 civarında ABD askeri bulunuyor. Geçen yıl Obama yönetimi bu sayıyı 5 bin 500’e çekmeyi planlıyordu ancak ülkede güvenlik durumu kötüye gidince Beyaz Saray asker sayısında değişikliğe gitmedi.