Gazete Vatan Logo

Son dakika haberi! '4 kat fazla Rus askeri öldü!' Flaş açıklamalar!

Reuters haber ajansı, Suriye’de hayatını kaybeden Rus askerlerin gerçek sayısının saklandığını, sayının Savunma Bakanlığı’nın resmi verilerine göre 4 kat daha fazla olduğunu duyurdu. Son dakika açıklamaları peş peşe geldi. Reusters'ın 40 Rus askerin hayatını kaybettiğini öne sürdüğü habere tepki gösteren Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın Suriye'deki zayiatları konusunda basına değil Rusya Savunma Bakanlığı'ndan gelen resmi açıklamalara güvenilmesi gerektiğini vurguladı. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov da haberi yalanladı.

Son dakika haberi! '4 kat fazla Rus askeri öldü!' Flaş açıklamalar!

Reuters haber ajansının Suriye’de hayatını kaybeden Rus askerlerin akrabaları ve arkadaşlarıyla yaptığı görüşmeler sonucunda yayımladığı haberine göre, sene başından bu yana 40 Rus askerin öldüğü bildirildi.

Ajansa göre Suriye’de hayatını kaybeden bu askerlerden 17’si Rus ordusunda görevli asker, 21’i ise özel askeri şirket çalışanı olan asker. Ajans, diğer 2 kişinin kimliğini ise belirleyemedi.

40 askerin 21’inin özel firmalar aracılığıyla Suriye’ye getirildiğini belirtilirken yalnızca Nisan ayı içinde 21 Rus askerin hayatını kaybettiği belirtiliyor.
Haberde ayrıca, Suriye’de öldürüldüğü yakınları tarafından doğrulanan bir paralı Rus askerinin, aylık 6 bin dolar maaş vaadi ile Suriye'ye gönderildiği iddia edildi.

Rusya Savunma Bakanlığı, 2017 yılı içinde Suriye’de sadece 10 askerin öldüğünü açıklamıştı.

KREMLİN: REUTERS'A GÜVENMEYİN

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın Suriye'deki zayiatları konusunda basına değil Rusya Savunma Bakanlığı'ndan gelen resmi açıklamalara güvenilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Veriler, Savunma Bakanlığı kanalları üzerinden geliyor. Bu verilere göre hareket edilmeli, zira bunlar resmi rakamlar" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'SURİYE'DE GÖNÜLLÜ RUSYA VATANDAŞLARI OLABİLİR'
Haberi yalanlamayan Peskov ayrıca, Suriye'de Rus gönüllülerin bulunabileceğini kaydetti.
Peskov, "Suriye'de gönüllü statüsünde ya da başka bir statüde Rusya vatandaşları bulunup bulunmadığına gelirsek, bunlar devlet kanalı üzerinden gönderilmiyor ve Rusya Savunma Bakanlığı ile bir ilişkisi bulunmuyor" dedi.

RUS SAVUNMA BAKANLIĞI DA YALANLADI

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Reuters'ın Suriye'de 40 Rus askerin öldüğünü iddia ettiği haberi yalanladı.

Konaşenkov, "İngiliz haber ajansı Reuters, Rusya'nın IŞİD'i yok etme ve Suriye'ye barışı döndürme operasyonunu farklı yöntemlerle itibarsızlaştırmak için ilk kez girişimde bulunmuyor. Özellikle Hava İndirme Birlikleri Günü'nde yayınlanan, Suriye'deki Rus askerleri arasında çok sayıda 'gizli zayiat' olduğuna dair haber, bu çerçevede bir istisna değil" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı