Gazete Vatan Logo

FETÖ gömüsü bulundu!

Kaynak Holding'in Kırklareli'nde bir çiftlikte, Fetullah Gülen'e ait, yakılarak toprağa gömülmüş kitapları ve arşiv niteliği taşıyan belgeleri gün yüzüne çıktı. İşte Fetullahçı terör örgütü ile ilgili gelen son dakika haberi...

FETÖ gömüsü bulundu!

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosunca, FETÖ/PDY bünyesinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla Kaynak Holding'e yönelik yürütülen soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında gelen son dakika haberi ise Kırklareli'nde bir çiftliğe yönelik operasyonda, Kaynak Holding'e ait olduğu belirlenen 1 kamyonet dolusu bilgisayar, hard disk, kamera kayıtları ve doküman ele geçirilmesi...

KAYNAK HOLDİNG'İN ÇİFTÇİLİĞİNDEN ÇIKTI!

Soruşturmada, Kaynak Holding'in merkezinden getirilen 1 kamyonet dolusu bilgisayar, hard diskler, kamera kayıtları ve dokümanların Kırklareli Asilbeyli köyü ile Kavaklı beldesi arasındaki Kaynak Holdinge bağlı Baran Tarım ve Hayvancılık çiftliğine gömüldüğü tespit edildi.

İŞTE GÖMÜLÜ DELİLLERİN FOTOĞRAFI:

ÇİFTLİK ARAZİSİ KAZILDI

Çiftlik arazisindeki arama taramanın ardından başlatılan kazılarda, yanmış bir şekilde Fethullah Gülen'e ait kitaplar, çok miktarda bilgisayar hard disk parçaları ele geçirildi. Ele geçirilen dijital ve dokümanlara el konularak incelenmek üzere Edirne Polis Kriminal Laboratuvarı'na gönderildi. (Habertürk)

Haberin Devamı

SORUŞTURMADA ORTAYA ÇIKAN FETÖ İTİRAFLARI

Soruşturma kapsamında ifade veren ve etkin pişmanlık yasası hükümlerinden yararlanmak isteyen şüpheli A.D, FETÖ hakkında detaylı bilgiler verdi.

Şüpheli ifadesinde, 1982'de babasıyla genel merkezi İstanbul'da olan bir şirket kurduklarını, 1988'de hac görevini yerine getirdikten sonra da çeşitli vakıf, dernek ve cemaatlerden gelen kişilere yardımlar yaptıklarını anlattı.

O dönemlerde yavaş yavaş FETÖ'ye girdiğini belirten A.D, bu yapının içine giren kişilerin ilk olarak haftada bir sohbetlere çağrıldığını aktardı. Şüpheli, şunları kaydetti: "O dönem sohbetlerde cemaatin içinde yetişmiş ehil kişiler tarafından Risale-i Nur okunarak onun açıklaması yapılıyordu. Gerçi bir müddet sonra artık risale okumak bırakılarak örgüt lideri Fetullah Gülen'in kasetleri ve kitapları ön planda tutulmaya başlanmıştı. Bir süre geçtikten sonra her toplantıda olduğu gibi küçük küçük gazete ve dergi abonelikleri konuşulmaya başlanırdı. Himmet ile alakalı talepler ve taahhütler toplantılarda bizden alınırdı. Fetullah Gülen ABD'ye gitmeden önce Altunizade'de FEM Dershanesi'nin en üst katında kalırdı. Burası 5. kat olduğu için Türkiye ve dünya genelinde FETÖ'nün tüm kuruluşlarının en üst katları bu şekilde dizayn edilir, 8. ya da 10. kat bile olsa 5. kat diye tabir edilirdi." Fetullah Gülen'in, sohbet ve mütevelli toplantılarının gündemlerini, Türkiye'de bulunduğu zaman FEM Dershanesi'nin 5. katından, ABD'ye gittikten sonra da Pensilvanya'dan belirlediğini aktaran A.D, sohbet grubundan mütevelli grubuna geçmek için örgütün üst düzey elemanları tarafından gerekli inceleme ve gözlemler yapıldığını, kendisinin de 1995'te mütevelli heyetine katılmaya başladığını anlattı.

Haberin Devamı