Gazete Vatan Logo

Son dakika: FETÖ'cü Kemal Öksüz Ermenistan'da yakalandı!

FETÖ'cu Kemal Öksüz, Ermenistan'da yakalandı. ABD tarafından dolandırıcılık ve sahtecilik suçlamalarıyla Interpol tarafından aranan Kemal Öksüz'ün Ermenistan'da bir STK'da çalıştığı ifade edildi. Öksüz'ün ABD vatandaşı olduğu ve adını Kevin olarak değiştirdiği ortaya çıktı. Emniyet Genel Müdürlüğü Kemal Öksüz'ün Adil öksüz ile bir akrabalık bağının olmadığı belirtildi.

Son dakika: FETÖ'cü Kemal Öksüz Ermenistan'da yakalandı!

Ermenistan basınında yer alan haberde, FETÖ'cü Kemal Öksüz'ün dün Ermenistan’da kıskıvrak yakalandığı ifade edildi. ABD tarafından 23 Ağustos’ta aranan Öksüz’ün Ermenistan’da işletmesi olduğu ve sivil toplum örgütleriyle çalışarak bölgede çalıştığı ortaya çıktı.

Ermeni basınında yer alan haberde Öksüz’ün Interpol tarafından arandığı dün yapılan operasyonla yakalandığı belirtildi. Yerel basındaki haberlerde Öksüz’ün ABD vatandaşlığı aldığı ve bu sürecin sonunda adını Kevin olarak değiştirdiği belirtildi.

YAKALANMA SEBEBİ: KONGRE ÜYELERİNE USULSÜZLÜK

Ermeni basını, Öksüz’ün geçmişte bir sivil toplum örgütünde çalıştığı ve bu süreç içerisinde Türk ve ABD vatandaşlarını Türkiye ve Azerbaycan seyahatleriyle bir araya getirmeye çalıştığını yazdı. Ermeni polisinin, yakalama kararı sonrasında takibe geçtiği ve bütün Ermeni polis birimlerinin Öksüz’ü yakalamak için harekete geçtiği duyuruldu.

Öksüz’ün ABD Temsilciler Meclisi’ndeki etik komitesine sahte belgeler sunduğu açıklanırken, 2013 yılında Öksüz’ün bazı kongre üyelerini Azerbaycan ve Türkiye’de ağırladığı ifade edildi. Bu seyahatlerde kongreye sunulan belgelerde usulsüzlük yaptığı tespit edilen Öksüz’ün 9 kongre üyesine ve 32 ABD’li yetkiliye binlerce dolar değerinde hediye verdiği için yakalama kararı çıkarıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN KEMAL ÖKSÜZ AÇIKLAMASI

Emniyet Genel Müdürlüğü, Kemal Öksüz'ün ABD’nin yakalama emrine istinaden, Ermenistan’da yakalanmasına yönelik haberlere ilişkin Ermenistan İnterpol biriminden bilgi talep edildiğini açıkladı. Kemal Öksüz'ün, Giresun-Espiye nüfusuna kayıtlı olduğu vurgulanarak Adil Öksüz ile akrabalık bağının olmadığı bildirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 30.08.2018 günü ulusal basında yer alan haberlerde Kemal Öksüz isimli şahıs hakkında, ABD kaynaklı yakalama kararlarına istinaden Ermenistan’da yakalandığının belirtilmesi üzerine açıklama yapılmasına gerek duyulduğu kaydedildi.

Konuyla ilgili yapılan incelemelerde; Kemal Öksüz'ün Giresun-Espiye nüfusuna kayıtlı olduğu, Adil Öksüz ile akrabalık bağının olmadığı kaydedilerek adı geçen şahsın halen Giresun Sulh Ceza Hakimliğinin 2016/2055 karar sayılı ile Ankara 6.Sulh Ceza Hakimliğinin 2017/07473 karar sayılı yakalama emirleri gereğince FETÖ-PDY silahlı terör örgütüne üye olma suçundan arandığı ve hakkında yurt dışına çıkış yasağı kaydının bulunduğu kaydedildi.
Adı geçen şahsın geçerli seyahat belgesi olmaması sebebiyle, 22.02.2017 tarihinde ABD İnterpol biriminden Türkiye'ye iadesi veya sınır dışı edilmesi talep edildiği belirtilerek ABD İnterpol biriminden alınan cevabi yazıda, şahsın ABD vatandaşlığı olması sebebiyle sınır dışı veya iadesinin mümkün olmayacağı bildirildiği ifade edildi. Şahsın dolandırıcılık suçundan ABD makamları tarafından 23.08.2018 tarihli kırmızı bültenle aranmakta olduğunun tespit edildiği kaydedilerek, "Adı geçen şahsın ABD’nin yakalama emrine istinaden, Ermenistan’da yakalanmasına yönelik haberlere ilişkin Ermenistan İnterpol biriminden bilgi talep edilmiş olup konu tarafımızca takip edilmektedir" denildi.

Haberin Devamı