Gazete Vatan Logo

Son dakika... Felaket! O komutan bölgede! Saldırı yakın

Rus savaş uçakları bir yandan İdlib'i vururken diğer yandan rejim güçleri bölgeye yığınak yapıyor. Suriye'nin kuzeyine 'Kaplan Kuvvetleri' komutanının geldiği bildirildi. Rejime yakın medya kanatları haberi 'İdlib saldırısı yakın' şeklinde verdi.

Son dakika... Felaket! O komutan bölgede! Saldırı yakın

Sivil ölümü haberlerinin geldiği Suriye'den peş peşe son dakika haberleri geliyor. Bugün Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, muhalifler saldırıya hazırlandığı sırada, İdlib'e topçu atışı yapıldığını duyurdu.

Dün, 22 günlük aranın ardından Rusya'nın havadan Suriye'nin karadan vurduğu İdlib'de sivillerin de yer aldığı 10 ölü ve onlarca yaralı var.

Suriye Arap Ordusu'nun (SAA) en yüksek rütbeli komutanlarından biri, Idlib, Hama ve Lazkiye valiliklerine yapılacak yeni saldırılar için Kuzey Suriye'ye geldi.

Kaplan Kuvvetleri'nin resmi medya kanadının aktardığı habere göre, Tümgeneral Süheyl el Hasan, bu hafta "kurtarılmış bölgeleri" gezmek için Halep'e geçti.

IŞİD'in işgal ettiği bölgeri ziyaret eden Kaplan Kuvvetleri Komutanı Halep'in güneybatısına gitmeden önce incelemelerde bulundu.

Hüseyin, İdlib'de Suriye Arap Ordusu'na destek sağlayacak ve Kaplan Güçlerine önderlik yapacak.

'KAN GÖLÜNE DÖNEBİLİR'

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, İdlib'in "kan gölüne" dönebileceği uyarısında bulunmuştu. İsviçre'nin Cenevre kentinde konuşan de Mistura, bölgedeki çatışmanın Suriye'deki çatışmalar içinde en kanlısı olabileceğini söylemişti.

Haberin Devamı

BM YÜKSEK ALARMDA

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric dün akşam saatlerinde, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib ilinde Beşar Esad rejimi ve destekçilerinin olası operasyonuna karşı "yüksek alarm" halinde olduklarını açıklamıştı.