Gazete Vatan Logo

Son dakika... Felaket geri döndü!

Uganda, Ebola'nın benzeri, son derecede bir bulaşıcı virüs olan Marburg virüsünun bir vakada bulunduğunu teyit etti.

Son dakika... Felaket geri döndü!

Uganda Sağlık Bakanı yaptığı açıklamada, on yıllar sonra 2013'te tırmanışa geçip binlerce kişinin ölümüne sebebiyet veren Ebola virüsünün benzeri olan bir Marburg virüs vakasının görüldüğünü doğruladı.

Bakan Jane Ruth Aceng, gazetecilere verdiği demeçte vakanın "bir seri test" den sonra teyit edildiğini bildirdi ancak ayrıntı vermedi.

Marburg, 2014 yılında Batı Afrika'da binlerce kişiyi öldüren Ebola ile aynı familyadan geliyor. Ebola virüsü yüzünden 4000'den fazla insan hayatını kaybetmişti.

MARBURG NEDİR?

Ebola virüsü ve Marburg virüsü; hemorajik ateş (şiddetli kanamaya neden olan hastalık), organ yetmezliği ve çoğu vakada ölüme neden olan ilişkili virüslerdir. Her iki virüs de ilk olarak Afrika'da ortaya çıkmıştır ve bu bölgede dönem dönem salgınlara neden olmuştur.

Ebola virüsü ve Marburg virüsü taşıyıcı hayvanlarda yaşar ve enfekte olmuş hayvanlardan insanlara bulaşabilir. Virüs daha sonra vücut sıvıları veya kirlenmiş iğneler aracılığıyla insandan insana geçebilir. Hastalık, grip gibi hava kökenli değil.

Haberin Devamı