Gazete Vatan Logo

Son dakika... Erdoğan söylemişti! Almanya açıkladı!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iki gün önce Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin tapelerin gönderildiğini ifade etmesinin ardından Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin ayrıntıları konusunda Türk tarafının kendilerini bilgilendirdiğini söyledi. Kanada Başbakanı Justin Trudeau da Kanada istihbaratının Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin ses kayıtlarını dinlediğini açıkladı.

Son dakika... Erdoğan söylemişti! Almanya açıkladı!

Seibert, başkent Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, bir gazetecinin, "Kaşıkçı'nın ölümünün ayrıntılarına ilişkin Türk tarafının Almanya'yı bilgilendirdiği haberleri var. Bu doğru mu?" şeklindeki sorusuna "Evet, burada istihbarat alanında bir bilgi alışverişi oldu." yanıtını verdi.

Sözcü, istihbarat servislerinin faaliyetleri konusunda uygulama gereği kamuoyunda bilgi paylaşmadıklarını kaydetti.

'BOĞULUYORUM! POŞETİ KAFAMDAN ÇIKARIN'

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da iki gün önce, Kaşıkçı'nın öldürülmesi hakkındaki bir soru üzerine, cinayete ilişkin tapelerin ve konuşmaların Suudi Arabistan, ABD, Almanya, Fransa ve İngiltere'ye dinlettirildiğini ifade etmişti. Cinayetin ses kayıtlarını dinlediğini iddia eden Türk kaynak, Kaşıkçı'nın son sözlerini Katar merkezli El Cezire televizyonuna anlattı.

Kaynak, ses kaydında Kaşıkçı'nın Suudi infaz ekibiyle boğuşmasının net şekilde duyulduğunu ve son olarak "Boğuluyorum. Poşeti kafamdan çıkarın, klostrofobiğim ben" diye çığlık attığını söyledi.

Haberin Devamı

KANADA: AJANLARIMIZ DİNLEDİ

Kanada Başbakanı Justin Trudeau da Kanada istihbaratının Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin ses kayıtlarını dinlediğini açıkladı.
rudeau, "Kanada'nın istihbarat kurumları bu meselede Türk istihbaratı ile çok yakın çalışıyor ve Kanada, Türkiye'nin elindeki bilgiler konusunda tam brifing aldı. Birkaç hafta önce (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan'la konuştum ve Paris'te kısa süreli sohbetlerimiz oldu. Ona, Kaşıkçı meselesine verdiği güçlü yanıt için teşekkür ettim" dedi.
Kayıtları Kanadalı ajanların dinlediğini ancak kendisinin bizzat duymadığını vurgulayan Trudeau, ‘benzer düşünen ülkelerle Suudi Arabistan konusunda atılacak adımları değerlendirdiklerini' de açıkladı.
Kanada Başbakanı, "Cemal Kaşıkçı cinayeti için hesap verilmesi konusundaki soruşturma hakkında müttefiklerimizle temas halindeyiz ve bizim gibi düşünen müttefiklerimizle, Suudi Arabistan'a dair atılacak adımları ele alıyoruz" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris'e gitmeden önce havaalanında yaptığı açıklamada, "Biz tapeleri verdik, Suudi Arabistan'a da verdik, Amerika'ya da verdik, Almanlara, Fransızlara, İngilizlere, hepsine verdik. Buradaki konuşmaları filan onlar da dinlediler, biliyorlar. Bunu sağa sola çarpıtmaya gerek yok" demişti.

Haberin Devamı