Gazete Vatan Logo

Erdoğan: Bugün size iki büyük müjdem var

Erdoğan'dan son dakika açıklaması geldi. 'Resmen bugün açıyoruz' dedi ve müjdelerini sıraladı.

Erdoğan: Bugün size iki büyük müjdem var

Recep Tayyip Erdoğan Balıkesir'de toplu açılışta konuştu. Cumhurbaşkanı doğalgaz müjdesi verdi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Yeşiliyle, deniziyle, dağlarıyla başka bir yerde böyle güzellik var mı? Maşallah Balıkesir bugün başka güzel. İki yıllık hasretin ardından tekrar Balıkesir'de bulunmaktan, sizlerle hasbıhal etmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Kuvayı Milliye Meydanı'nı hıncahınç dolduran tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Balıkesir'e toplam yatırım bedeli 2 milyar 645 milyon lira olan 38 kalem eser ve hizmetin toplu açılışını yapmıştık. Balıkesir hiç yerinde saymıyor. Yeni eserler, projelerle Balıkesir ilerlemeye, gelişmeye devam ediyor. Bakanlarımızın yanında büyükşehirbelediyemiz ve ilçe belediyemiz de sizin için var güçleriyle çalışıyor

DOĞALGAZ MÜJDESİ

Bugün 78 ayrı projenin toplu açılış törenini gerçekleştiriyoruz. Eğitimde 418 derslik, 200 kapasiteli pansiyon. 692 konutu müştemilatıyla birlikte bugün hizmete açıyoruz. Enerji iletim hatlarını, müftülük binalarını, cami restorasyonlarını, futbol sahalarını, köprülü kavşakları sizlerin istifadesine sunuyoruz. Köprüleri, yolları, sosyal projeleri, spor tesisleri, parkları, atık su arıtma tesislerini, içme suyu iletim hatlarını resmen bugün açıyoruz.

Haberin Devamı

Bugün sizlere iki büyük müjdem daha var. Birincisi Balıkesir'in İvrindi, Havran, Bürhaniye, Bigadiç ve Erdek ilçelerine önümüzdeki yıl doğalgazı veriyoruz. Bu ilçelerimizi de doğalgazın temizliği, rahatlığı konforuyla tanıştırıyoruz.

HASTALAR HASTANELERDE REHİN KALIYORDU

Bugün yatırım bedeli 250 trilyon lira olan bin yataklı şehir hastanesinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu hastanemizle ilgili Balıkesirimiz sağlıkta çağ atlayacak. Yaşı 35'in üzerinde olanlar o kara günleri çok iyi hatırlarlar. Bin yataklı modern, ultramodern bir hastaneyi açıyoruz. Hangi yüzle hala meydana çıkıyorsun, hangi yüzle bu millete konuşuyorsun. Muayene sırası almak için gece yarısı kuyruğa girmek gerekiyordu. Doktor bulsan ilaç, ilaç bulsan alacak para yoktu. Bu ülke hastaların tedavi ücretlerini ödeyemediği için hastaların hastanelerde rehin kaldığı dönemi yaşadı biliyor musunuz? Hatta öldüğünde cenazeyi bile vermediler borcundan ötürü. Yahu öldü işte be!Artık yeni hastanemizde zengin fakir ayrımı yapmadan tüm Balıkesirli kardeşlerime dünyanın en güzel sağlık hizmetlerini sunabileceğiz. Aslında bu hastanenin kapasitesi bin 350'ye kadar çıkabilecek. Nasıl Kemal Kılıçdaroğlu'nun yönettiği hastanelere benziyor mu? Aradaki fark bu işte bu. Biz size aşığımız. Biz bu millete aşığız.

Haberin Devamı

EVET DİYENLERE TERÖRİST DİYOR

Milletimizin basireti sayesinde kurdukları tuzakları şimdiden ellerinde patladı. Halkoylamasının kesinleştiği günden beri Kandil'deki terör ağaları açıklama üstüne açıklama yapıyor. Kandil, İmralı, Pensilvanya hayır diyor. Onlar hayır dediğine göre burada bir sıkıntı var öyle mi? Söyle bana arkadaşını söyleyeyim sana kim olduğunu? Sevgili peygamberimiz ne diyor; kişi sevdikleriyle beraberdir. Biz onlarla beraber yürüyemeyiz. Siz hayır diyenlere terörist mi diyorsunuz? Kılıçdaroğlu öyle diyor. Ben böyle bir şey demedim. Biz hayır diyenlere de anlayış gösteririz. Ama onlara da doğru olanı söyleriz. Öyle bir görevimiz var. Demokrasi bu. Tehditleriyle milletimizi ve bizi sindirebileceklerini zannettiler.

NEYİ ÖLDÜRÜYORSUN, KİMİ ÖLDÜRÜYORSUN

Haberin Devamı

FETÖ yurtdışındaki militanları vasıtasıyla tüm imkanları seferber etti. Vatandaşlarımızla buluşmak için Avrupa'ya giden bakan, milletvekillerimize olmadık terbiyesizlik yaptılar. Bizim bakan, milletvekillerimize kapılar kapatılırken terör örgütü militanlarını baştacı ettiler. Terör örgütünün paçavralarıyla eylem mi yapacaksınız, şehrin en kalabalık caddelerini size tahsis ederler. Teröristlerle toplantı mı düzenleyeceksiniz, hemen polis korumasıyla verirler. Ama Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'na telekonferansla bağlanmaya gelince Anayasa Mahkemesi 2 saatte karar çıkartır. Almanya yapıyor bunu başta. Hollanda atlarını, itlerini vatandaşlarımın, soydaşlarımın üzerine salıyor. İsviçre Parlamentosu'nun önünde dev bir pankart. Üstünde Cumhurbaşkanınızın portresi, şakağına silah dayanmış. Erdoğan'ı öldürün. Biz kefenimizi giyerek bu yola çıktık. Neyi öldürüyorsun, kimi öldürüyorsun. Biz kaderin üstünde bir kader olduğuna inandık.

BEDELİNİ ÇOK AĞIR ÖDEYECEKLER

Haberin Devamı

Kadın bakanımızı arabanın içine mahkum ettiler. Kendi toprağımız olan konsolosluğa sokmadılar. Bedelini çok ağır ödeyecekler. Bu süreçte yüzyıllardır savunduklarını idda ettikleri ne varsa hepsi yerle yeksan oldu. Bugün milyarlarca insanın gözünde Avrupa baskının, şiddetin, Nazizmin merkezidir, bunu böyle bilelim. Irkçı partiler Avrupa'lı yönetimleri adeta parmaklarında oynatıyor. Avrupa'nın artık ne dünyaya ne de bize söyleyecek sözü kalmıştır. Her bakımdan çürüyen bir kıta var. Başarısız olunca da çıldırıyorlar. Yurtdışındaki vatandaşlarımız 27 Mart'ta oylarını kullanmaya başladılar. Sandıklara mümkün olduğunca oy kullanmaya gidin, gitmeyenleri de götürün. Her türlü provokasyonlara karşı dikkatli olun. Rekor düzeyde bir katılım var Avrupa'da ve dünyada.

BEDELLİ ASKERLİK GİBİ BİR DÜZENLEME YAPILABİLİR

Kılıçdaroğlu parlamento üyeliğine saygısızlık yapıyor. Oraya gelen gençlerimiz vatani görevi yapmaya gelmiyorlar mı? Bu vatani görevi yaparken bunlara böyle yaklaşım doğru mu? Bununa ilgili gerekirse yasal düzenleme de yapılabilir. Nasıl bedelli askerlikle ilgili bir bedel konuyorsa buna da bir şey konabilir. Gençler sadece erkekler gitmeyecek, kızlarımız da gidecek parlamentoya.

PENSİLVANYA'DAN KULAĞINA FISILDANAN SAFSATALARI SÖYLÜYOR

Sandıktan çok güçlü evet çıkacağı netleştikçe ana muhalefet muvazeneyi de yitiriyor. İçlerinde ne kadar kin, nefret varsa hepsini birden ortaya koyuyor. Millete karşı bilinçaltında besledikleri hınç ve kibri ifşa ediyor. Bir tane kendini bilmez çıkmış evet diyenleri İzmir'de denize dökmekten bahsediyor. Diğeri CHP'nin eski genel başkanı hayır çıkarsa İzmir'de düşmanı denize dökmüş gibi sevineceğiz diyor. Ana muhalefet Pensilvanya'dan kulağına fısıldanan safsataları iddiaymış gibi ortaya atıyor.

KILIÇDAROĞLU SENİN HAYATIN YALAN

Utanmadan, sıkılmadan ne diyor: Cumhurbaşkanı ve Başbakan 15 Temmuz darbe girişimini örtmek istiyor diyor. Şu anda cezavlerinde bu kadar darbe ile ilgili kişiler var. Bunları sen mi aldın içeri yoksa biz mi aldık? Bunlar yargılanıyor şimdi? Yargılanacaklar ve yargı bunların hakkında ne karar verecekse onun bedelini orada ödeyecekler. İnsan utanır yahu, sıkılır! O gece 1.30'da havalimanına geldim. Bana dediler ki, Kılıçdaroğlu 11.30'da buraya gelip ayrıldı. Sonra duyduk ki Bakırköy'de belediye başkanının evine gitmiş. O akşam sayın Cumhurbaşkanı bana haber verseydi ben de o zaman meydana gelirdim dedi. Ben milletime çağrımı yaptım, sen de milletimin bir ferdi olarak niye orada ayrıldın da oradaki vatandaşlarla beraber olmadın? Bak ben geldim vatandaşlarımla beraber ertesi gün öğleye kadar onlarla birliket oldum. Hani sen diyordun ki, bir darbe olursa ilk önce tankın üzerine ben çıkarım dedin. Ne oldu? Senin hayatın yalan, yalan, yalan.

KILIÇDAROĞLU'NDAN KAZANDIĞIM TAZMİNATLARI AÇIKLAYACAĞIM

Yenikapı'ya katılmayacağım dedin. Sonra ardından baskı baskı geldi katıldı. Dürüs ol dürüst. Her eline tutuşturulanı belge zannedersen sözünü bitirmeden mahçup olursun. Daha önce onlarca kez elinde kağıtla çıktı insanlara iftira attı. Söylediği herşey yalan çıktı. Bunun yalanlarından kazandıkları tazminatlarla arkadaşlarımız şehir meydanlarında milletimize ziyafet çekti. Şimdi ben de bir televizyon programında Kılıçdaroğlu'ndan kazandıklarımı açıklayacağım. Şimdiye kadar bir kez özür diledi mi?

YALANLA, İFTİRAYLA, SÜFLEYLE HAYATINI GEÇİRİYOR

Şu anda benimn kişisel suçlardan yargılanma durumum yok. Sadece ihaneti vataniyeden yargılanabilirim. Yeni değişiklikle benim de kişisel suçlarla yargılanmam sözkonusu. Yenilen pehlivan güreşe duymazmış. Bu da yenilgiye bir türlü doymuyor, akıllanmıyor. Yalanla, iftirayla süfleyle günlerini geçiriyor. Bu zat anayasa değişikliğine niye karşı çıktığını dahi bilmiyor. Ana muhalefetten hiçbir milletvekili 18 maddeyi okumamış. Muhtarlar kaldırılacak diyor. Cumhurbaşkanı muhtarlığı kaldırılamaz. Muhtarlık yasal düzenleme ile kurulmuştur. Cumhurbaşkanın kararname çıkarma yetkisi vardır. Kararname ile muhtarlığı kaldıramazsın. Bunu öğren.

ATATÜRK SAĞ OLSAYDI...

Bir gazeteci çıkıp da göster bununla ilgili maddeyi deyince de öylece kala kalıyor. Bunlar çalışmadan sadece vesayet odaklarına sırtlarını dayıyorlar. Atatürk'ün partisiyiz diyorlar. Atatürk şu anda sağ olsa gidecek yer ararsınız. Çünkü laİk değilsiniz. Atatürk'ün Cumhuriyet'i emanet ettiği gençlere saygısızlık yapıyorsunuz. Halkçıyız diyorlar fakat sürekli milleti aşağılıyorlar. Tehdit ediyorlar. Cumhuriyet'le yaşıtız diyorlar ama cumhurun kanına giren 249 insanımızı şehit eden FETÖ'cü hainlerin avukatlığını yapıyorlar. Devletçiyiz diyorlar ne kadar devlet düşmanı varsa hepsine bağırlarına basıyorlar."