Gazete Vatan Logo

Son dakika: Emekliye yeni zam! Bugün...

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren açıklama bugün gelecek. Merkez Bankası'nın enflasyon raporlarını açıklaması emeklinin Ocak ayında alacağı zam oran tahminini netleştirecek. Ekonomi uzmanlarına göre yapılacak olan zam oranı %4.31. Yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammı yüzde 4.31 olarak gerçekleşecek. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yeni zam 44.02 ile 210.85 lira arasında gelir artışı getirecek.

Son dakika: Emekliye yeni zam! Bugün...

Milyonlarca emekliye müjdeli haber! Temmuz ayının maaşlarını zamlı olarak alan emekliler bugün ocak ayının zam tahminleri belli olacak. Kurban bayramı öncesi bin liralık ikramiyelerin hesabına yatması sonrası Merkez Bankası'nın enflasyon rakamlarını açıklamasından sonra Ocak ayı zam oranları tahminleri belirlenmiş olacak. Enflasyon beklentisinin yüzde 13.88'e çıkması SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin yeni zam oranı 44.02 ile 210.85 lira arasında olması tahmin ediliyor.

Yaklaşık 9 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi, Temmuz zammına kavuştu. Temmuz'un 17'si ile 28'i arasında emeklilerin hesabına yüzde 9.17 zamlı maaşları yatırıldı. Emekliler, şimdi Kurban Bayramı öncesi ödenecek bin liralık ikramiyelerini beklerken; bugün Ocak zammının ipucuna ulaşacak.

Merkez Bankası, bugün Enflasyon Raporu'nu açıklayacak. 2018 yılı enflasyon hedefi güncellenecek. Buna göre, emeklilerin Ocak zammının ne kadar olabileceği ortaya çıkacak. Merkez Bankası'nın ekonomistlerle yaptığı son beklenti anketi de bu zammın ipuçlarını verdi. Beklenti anketinden enflasyon beklentisi yüzde 13.88 çıktı.

Haberin Devamı

Bu tahmin gerçekleşirse, bu yılın ikinci yarısında enflasyon yüzde 4.31 olacak. Yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammı yüzde 4.31 olarak gerçekleşecek. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yeni zam 44.02 ile 210.85 lira arasında gelir artışı getirecek. (SABAH)