Gazete Vatan Logo

'Düşmanın vahşi rüyasını bozguna uğratın! Ülkenin dört bir yanına..."

Güney Kore ordusu, bugün Kuzey Kore'nin batı kıyısı açıklarındaki Wonsan'dan, Scud tipi bir füzenin Japon sularına ateşlendiğini bildirdi

'Düşmanın vahşi rüyasını bozguna uğratın! Ülkenin dört bir yanına..."

Hiçbir uyarıya aldırış etmeyen Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong Un, Pazartesi günü erken saatlerde bir balistik füze denemesi daha yaptı ve bu adım bir kez daha Güney Kore ve Japonya'nın tepkilerini çekti.

Japonya Hükümet Sözcüsü Yoshihide Suga, füzenin Japonya'nın dış ekonomik alanına ulaşmış olabileceğini belirtirken henüz bölgedeki uçaklara veya gemilere verilen herhangi bir zararla ilgili bir bilgi olmadığını bildirdi.

Kuzey Kore'nin ABD topraklarındaki şehirlerini kıtalararası balistik füze ile hedefleyebilmesinin birkaç yıl uzak olduğu düşünülüyor.
Ancak Japonya ve Güney Kore'yi ve bölgedeki ABD kuvvetlerini hedef alan kısa ve orta menzilli bir füze cephaneliğine sahip.

Güney Kore'den askeri yetkililere göre, Scud füzelerinin bir çeşidi gibi görünen bu füze yerel saat ile 05:39'da Kuzey Kore'nin batı kıyısı açıklarında Wonsan'dan ateşlendi ve Japon sularına doğru 450 kilometrelik (280 mil) bir uçuş gerçekleştirdi.

Devlet kontrolündeki medya füze fırlatma hakkında henüz yorum yapmadı, ancak bugün erken saatlerde, Kim Jong Un'un yeni bir uçaksavar güdümlü silah sistemi testini izlediğini söyleyen bir haber yayınladı.
Kuzey Kore'nin Merkezi Haber Ajansı'na göre, testten sonra Kim, silah sisteminin hedefleri tespit etme ve izleme yeteneğinin "ciddi" ölçüde arttığını söyledi.
"DÜŞMANIN VAHŞİ RÜYASINI BOZGUNA UĞRATIN VE ÜLKENİN DÖRT BİR YANINA DAĞITIN"
KCNA, Kim'in yetkililere, "havayı yöneterek düşmanın vahşi rüyasını tamamen bozguna uğratmak" için sistemin seri şekilde üretilmesini ve ülkenin dört bir yanına dağıtılmasını emrettiğini söyledi.
Beyaz Saray yetkilisi, ABD Başkanı Donald Trump'ın görünen balistik füze deneyi hakkında bilgi aldığını söyledi.
Kim iki ülke arasındaki gerginlik arttıkça ülkenin nükleer silah programını agresif bir şekilde geliştirmeye devam etti.
"KUZEY KORE'Yİ ZİYARET ETMEYE HAZIRIM"
Seul'de Moon Jae-in yeni liberal cumhurbaşkanı, Kuzey ile görüşmelerde esnek olacağının ve diyalog arayışında olacağı sinyallerini vermişti.
Ancak birçok analist, Kuzey Kore'nin nükleer programından çok fazla uzaklaştığı için bunun Moon'u ilişkileri iyileştirme yönüne itmeyeceği söyleniyor.

Haberin Devamı