Gazete Vatan Logo

Son dakika... Ve ölüm haberi geldi!

Eski Hırvat General Praljak'a Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesin'in temyiz duruşmasında 20 yıl ceza çıktı. Cezanın ardından Praljak, canlı yayında zehir içti. Hırvat general, mahkemeye dönüp "Yalnızca zehir içtim. Ben suçlu değilim, bu hükme karşı çıkıyorum" dedi. Hırvat general içtiği zehir sonrası hayatını kaybetti.

Son dakika... Ve ölüm haberi geldi!

Hollanda'nın Lahey şehrindeki Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde (ICTY) görülen "Prlic ve diğerleri" davasının temyiz duruşmasında, 20 yıl hapse mahkum edilen eski Hırvat general Slobodan Praljak'ın zehir içtiğini iddia etmesinin ardından duruşmaya son verildi.
2013 yılında açıklanan ilk kararda, Bosna'daki savaşta işledikleri suçlar nedeniyle toplam 111 yıl hapse mahkum edilen Hırvat askeri ve siyasi yetkililerin temyiz duruşması bugün yapıldı.
Prlic'e 25, Stojic'e 20 yıl hapis cezası
ICTY Temyiz Konseyi, Bosna Hersek'teki sözde Hersek-Bosna Hırvat Cumhuriyeti (HR-HB) Başbakanı ve Hırvat Savunma Konseyi (HVO) Başkanı Jadranko Prlic'e 25 yıl hapis cezası verirken, HR-HB Savunma Bakanı Bruno Stojic'e ise 20 yıl hapis cezası verdi.
HVO ana üs komutanı Hırvat general Slobodan Praljak'a da daha önce verilen 20 yıl hapis cezası onaylandı.
Karar açıklanır açıklanmaz elindeki maddeyi içti
Ancak kararın açıklanmasının ardından, yüksek sesle cezayı kabul etmediğini söyleyen Praljak'ın, zehir olduğu iddia edilen bir şey içtiği görüldü.
Temyiz Konseyi, Praljak'ın zehir içtiğinin iddia edilmesinin ardından duruşmayı sonlandırdı.

Haberin Devamı