Gazete Vatan Logo

Dünyayı şoke eden olayda bomba gelişme! Meğer...

İngiltere'nin başkenti Londra'da İngiltere Parlamentosu önünde önce aracıyla sivilleri ezen ardından bir polisi bıçaklayarak öldüren Khalid Masood'la ilgili yeni bilgiler ve saldırı anına ait yeni görüntüler ortaya çıktı.

Dünyayı şoke eden olayda bomba gelişme! Meğer...

İngiliz polisinin açıklamasında, Masood'un daha önce adam yaralama, kamu düzenini bozma ve silah bulundurma suçlarından hüküm giydiğini, ancak daha önce terör bağlantılı herhangi bir olayla suçlanmadığı bilgisine yer verilmişti.

52 yaşındaki İngilizce öğretmeni saldırgan Khalid Masood'un sonradan Müslüman olduğunu bildiren Daily Mail, Suudi Arabistan'da uzun zaman İngilizce öğretmenliği yaptığını ve burada radikalleştiğinin düşünüldüğünü belirtti.

Gazete ayrıca, Masood'un 2003 yılında 22 yaşındaki bir genci yüzünden bıçakladığını ve kurbanın estetik cerrahi müdahale yaptırmak zorunda kaldığını bildirdi.

Guardian'ın ulaştığı komşusu Winson Green, Masood'u 'çok sakin' ve 'çok içine kapalı bir ailenin parçası' diye tanımladı. Saldırganın üç çocuk babası olduğunu belirten gazete, son dönemlerde ailenin Birmingham merkezinin birkaç kilometre dışındaki Quayside adlı mahallede, üç katlı bir modern binada yaşadığını yazdı.

TV kanalı Sky News'un konuştuğu bir kaynak saldırganı şöyle tanımladı: "Kocaman bir adamdı. Ona bulaşmak istemezdiniz. Çok dindardı, çok konuşkandı. Cuma günleri Birmingham'daki evine gitmezdiniz çünkü namaza gitmiş olurdu."

Haberin Devamı

Birmingham'da birçok adreste arama yapan polis en mümkün olduğu kadar çok bilgi toplamaya çalışıp herhangi bir işbirlikçisi olup olmadığını çözmeye çalışıyor...

Financial Times'a konuşan komşuları ise, Masood'un sakin bir aile yaşamı olduğunu ve onu sık sık çimleri biçerken gördüklerini söyledi.