Gazete Vatan Logo

Son dakika... Dünyaca ünlü oyuncu hayatını kaybetti!

Görevimiz Tehlihke TV dizisi ve Ed Wood'daki Oscarlık performansıyla hafızalara kazınan usta oyuncu Martin Landau 89 yaşında hayatını kaybetti.

Son dakika... Dünyaca ünlü oyuncu hayatını kaybetti!

1960'lı yılların televizyon programı "Mission: Impossible" da oynayan ve Bela Lugosi'ye "Ed Wood" adlı filmde veren Oscar ödüllü usta oyuncu Martin Landau Cumartesi günü 89 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Ölümü, Landau'nın reklamcısı Dick Guttman tarafından UCLA Tıp Merkezi'nde kısa bir süre kaldıktan sonra doğrulandı.

Landau, Los Angeles'taki UCLA Tıp Merkezinde "kısa bir süre kaldığı sıra içinde beklenmedik komplikasyonlar" göstermesinin ardından hayatını kaybetti.

MARTIN LANDAU KİMDİR?

Oscar ödüllü Martin Landau, 20 Haziran 1928'de Brooklyn, New York'ta dünyaya geldi. 17 yaşındayken, New York Daily News'e karikatürist ve illüstratör olarak işe başladı. Bir süre karikatürist Gus Edson için "Gumps" adlı çizgi roman üzerinde çalıştı. 1957'de Edward G. Robinson'la "Middle of the Night" adlı oyunda rol aldı.

Landau, en iyi bilinen şahsiyet olarak, 1960'lı yıllarda o zamanlarki eşi Barbara Bain'in de rol aldığı "Mission: Impossible" serisinde gizli kara casusluk takımı Rollen Hand'ın kılık değiştirmiş ustası olarak yer aldı.

Haberin Devamı

IMDb'ye göre, üç sezonun her biri için Emmy'ye aday gösterildi ve 1968'de en iyi erkek TV yıldızı dalında Altın Küre'yi kazandı.

Ed Wood filmindeki muhteşem bela lugosi performansıyla akıllarda kalmış oyuncudur. En iyi yardımcı erkek oyuncu oscar'ını 1995'te Ed Wood'la kucaklamıştır. Bonanno a Godfather's Story filminde Joseph Bonanno'yu oynamıştır.