Gazete Vatan Logo

Son Dakika - Diyarbakır'da askeri uçak düştü

Son dakika... Eğitim uçuşu için havalanan askeri uçak inişi sırasında henüz bilinmeyen nedenle merkez Sur ilçesinin Çarıklı köyü yakınlarında düştü. Kazada can kaybı olmadı.

Son Dakika - Diyarbakır'da askeri uçak düştü

Diyarbakır'da eğitim uçuşu için havalanan askeri uçak düştü, kazada can kaybı yaşanmadı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığından eğitim uçuşu için havalanan F-16 tipi askeri uçak eğitim uçuşunu tamamladı.

Uçak dönüşü sırasında henüz belirlenemeyen bir nedenle merkez Sur ilçesine bağlı Çarıklı köyü yakınlarında düştü.

Pilot tedbiren hastaneye kaldırıldı.

Yapılan ilk incelemede, uçağın teknik arıza nedeniyle düştüğü değerlendiriliyor.

TKS'DAN İLK AÇIKLAMA

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığı yazılı basın açıklamasında "Türk Hava Kuvvetlerine ait bir adet F-16 tipi savaş uçağı, 12 Aralık 2016 günü saat 19.30 sularında eğitim uçuşu dönüşünde piste iniş için yaklaşırken, Diyarbakır Hava Meydanına yaklaşık 1,5-2 Mil mesafede iken henüz bilinmeyen bir sebepten düşmüştür. Pilot olaydan yara almadan kurtulmuş olup sağlık durumu iyidir. Kaza nedeninin belirlenmesi maksadıyla inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

KURTULMUŞ'TAN AÇIKLAMA
Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş, düşen uçak ile ilgili şunları söyledi:
"Uçağımız düşmeden evvel pilotumuz kendisini atmış ve kendisini kurtarmıştır. Uçak uçuşunu bir eğitim uçuşu olarak sürdürmekteydi ve üzerinde bir mühimmat yoktu. Eğitimi gerçekleştireceği sırada düşüş gerçekleşti. Kuvvetle muhtemel teknik arıza sebebiyle gerçekleşmiştir. Fakat araştırmalar yapılacak. Kaza ile ilgili tüm detaylar ilgilenecek ve sonuç ortaya konulacaktır. Pilotumuza ve tüm Türkiye'ye geçmiş olsun diyorum."

YOLCU UÇAĞI ELAZIĞ'A YÖNLENDİRİLDİ

Haberin Devamı

Bu arada, İstanbul- Diyarbakır seferini yapan bir yolcu uçağı, kaza nedeniyle Elazığ'a yönlendirildi.