Gazete Vatan Logo

Son dakika... Devlet televizyonunda yanlışlıkla gösterildi! İlk...

Kuzey Kore'den yine bir son dakika bombası... Kuzey Kore devlet televizyonundan yayınlanan bir görüntü akıllara istenmeden yayınlanmış olabileceğini getirdi. Zira görüntülerde, Kim Jong-un'un babası eski Kore Lideri Kim Yong-il'in atom bombasıyla olan bir fotoğrafı dikkat çekiyordu.

Son dakika... Devlet televizyonunda yanlışlıkla gösterildi! İlk...

Kuzey Kore, yanlışlıkla eski lider Kim Jong-il'in ülkenin ilk atom bombalarından birini teftiş ettiği sırada çekilmiş fotoğrafını gösterdi.

12 Aralık'ta Pyongyang'da düzenlenen bir konferansta devlet televizyonunda gösterilen 30 dakikalık bir yayında, Jong-il ve patlayıcı cihaz arka plandaki bir tabloda gözüküyordu

Kamera toplantının yapıldığı binada çekim yaparken duvarda bulunan ve Kuzey Kore'nin silah sanayisi alanındaki başarılarını gösteren çeşitli fotoğrafları da kaydetti.

Eğer görüntü gerçekse, fotoğrafın, gizli rejimin nükleer denemeleri gerçekleştirdiği 2006-2009 yılları arasındaki bir zaman diliminde çekilmiş olacağı düşünülüyor.

Uzmanlar ise görüntünün gerçek bir atom bombası olup olmadığı konusunda tartışıyorlardı.

O dönemde bir nükleer cihazı küçültebilen kayıtlar olmadığından, kürenin bir taklit olduğu konusunda da bazı yorumlar var.

Buna rağmen, Kuzey Kore'nin haberlerinin arka planında "yanlışlıkla" şaşırtıcı bilgileri vermesi ilk değil.

Ülke, Kim Jong-un'un ziyaretini kapsayan bir duvar çizelgesinde önceden bilinmeyen bir balistik füze tipi planlarını açıklamıştı.

Haberin Devamı