Gazete Vatan Logo

Son dakika: Danıştay saldırısı sanığı Osman Yıldırım tutuklandı!

Danıştay saldırısı davası sanıkları arasında yer alan ve yargılandığı davada bugün 39 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan Osman Yıldırım, Yunanistan'a kaçmak isterken, Edirne'de jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Savcılık soruşturmasının ardından SEGBİS ile Ankara'daki 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne bağlanıp, ifade verdikten sonra aynı mahkeme tarafından tutuklanan Yıldırım, tutuklanmasının ardından yeni geniş güvenlik önlemleri altında Edirne F Tipi Cezaevi'ne götürüldü.

Son dakika: Danıştay saldırısı sanığı Osman Yıldırım tutuklandı!

Danıştay davasının sanıklarından, Osman Yıldırım, Edirne'den Yunanistan'a kaçmak isterken jandarma tarafından yakalandı.Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Yunanistan sınırındaki Elçili köyünde sırt çantası ile birlikte sınıra doğru giden bir şüpheliyi yakaladı. İl Jandarma Komutanlığı'na götürülen şüphelinin, Danıştay saldırısı davası sanıklarından Osman Yıldırım olduğu belirlendi.

'KAÇMADIM, TÜRKİYE'DEYİM'
Edirne'de, Yunanistan sınırında, sırt çantasıyla jandarma ekiplerince yakalanan, 'Danıştay saldırısı' davası sanığı Osman Yıldırım, sorgusunun ardından güvenlik önlemleri alınarak, elleri önden kelepçeli olarak adliyeye getirildi. Yıldırım, jandarmadan adliyeye getirilirken, gazetecilerin "Yunanistan'a mı kaçıyordunuz?" sorusu üzerine, "Kaçmadım, Türkiye'deyim" dedi. Osman Yıldırım'ın savcılıktaki sorgusu sürdürülüyor.

SAATLER ÖNCE CEZASI AÇIKLANDI!

Danıştay 2. Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'in yaşamını yitirdiği, 4 kişinin yaralandığı 17 Mayıs 2006'da düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin Ergenekon davasından ayrılan Danıştay saldırısı davasında bugün karar verildi.Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesi Alparslan Arslan'a, ağırlaştırılmış müebbet ile 72 yıl hapis cezasına çarptırırken sanıklardan Osman Yıldırım, İsmail Sağır ve Erhan Timuroğlu'a da 39 yıl 3'er ay hapis cezası verdi.

Haberin Devamı

Demirtaş ve Adnan Hoca ile birlikte yatacak

Osman Yıldırım, savcılık soruşturmasının ardından SEGBİS ile Ankara'daki 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne bağlanıp, ifade verdikten sonra aynı mahkeme tarafından tutuklandı. Yıldırım, tutuklanmasının ardından yeni geniş güvenlik önlemleri altında Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ne götürüldü. Söz konusu cezaevinde, Halkların Demokratik Partisi eski genel başkanı Selahattin Demirtaş ve kamuoyunda ‘Adnan Hoca’ olarak tanınan Adnan Oktar da tutuklu bulunuyor.