Gazete Vatan Logo

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim beyannamesini açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim beyannamesinde polis, öğretmen, din görevlilerinin maaş ek göstergelerinin 3600'e çekilmesi, Cemevlerinin hukuki statü, Eğitimde kalite seferberliği, eski statların hepsinin millet parkı olması gibi milyonlarca kişiyi ilgilendiren müjdeleri peş peşe sıraladı. Konuşmasında "Güçlü Türkiye, Güçlü hükümet, Güçlü Meclis" vurgusu yapan Erdoğan konuşmasının ardından millet vekili adaylarını tanıttı.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim beyannamesini açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ankara Spor Salonu'nda partisinin seçim beyannamesini açıkladı. Salona eşi Emine Erdoğan ile birlikte gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim şarkısı eşliğinde salondaki partilileri selamladı.

Konuşmasına Erdoğan eski seçim şarkısının "Aynı yoldan geçmişiz biz. Aynı sudan içmişiz biz. Yazımız bir kışımız bir. Aynı dağın yeliyiz biz. Şarkılar bir türküler bir. Hep beraber söyleriz biz. Halaylar bir horonlar bir. Aynı sazın teliyiz biz. Gönüller bir dualar bir. Bir Allahın kuluyuz biz. Has bahçemiz yurdumuzdur. Aynı bağın gülüyüz biz" söszlerini söyleyerek başladı. Meclis çoğunluğuna vuda vurgu yapan 146 projeyi açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

Siz değerli milletvekili adaylarını sevgi ile selamlıyorum. Milletimin her bir ferdini en kalbi duygularımla selamlıyorum. Tüm dünyanın dört bir yanındaki gönlü, kalbi bizimle olan kardeşlerimi sevgi ile selamlıyorum. Ayakların altına cennetin serildiği analarımızı, yarimiz olan, eşimiz olan, kardeşimiz olan kadınlarımızı selamlıyorum. Geleceğimizin teminatı olarak ördüğümüz, siyasetten, eğitime önlerini açtığımız gençlerimizi selamlıyorum.

MECLİS ÇOĞUNLUĞU VURGUSU

Kardeşlerim sizler 24 Haziran'daki seçimler AK Parti'nin adayları olarak bu kutlu yola çıktınız. Ülkemize hizmet için çıktığımız bu yolculuğu inşallah menziline ulaştıracağız. AK Parti her seçimden birinci çıkmış bir partidir, ama bu yeterli değildir. Meclis'te yeterli çoğunluğa ulaşmak için de mücadele ediyoruz.

2007'de oyumuzu yüzde 47'ye çıkardık, tek başımıza iktidar olduk. 7 Haziran'da ilk kez çoğunluğu sağlayamadığımız bir seçim oldu. 1 Kasım'da seçimleri yeniledik ve yüzde 49,5 ile iktidara geldik. Ayrıca 10 Ağustos 2014 cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 52 oy oranına ulaştık.



Yaşanan tüm saldırıların üstesinden milli iradeye bağlılığımız ile üstesinden geldik. Bizler vakit Türkiye vakti diyerek yola çıkıyoruz. 24 Haziran'da cumhurbaşkanlığı seçimini yüzde 50'nin çok üzerinde bir oy ile kazanmayı istiyoruz. Meclis'te güçlü bir grup kurmamız gerekiyor. Milletimizle gönül bağımızı güçlü tutmamız gerekiyor. Her iki seçimden de inşallah yüzümüzün akı ile çıkacağız. Kardeşlerim, bu heyecan, bu coşku, bize beklenen neticeyi getirecek. Elazığ, 5-0 reis diyor. 24 Haziran akşamı inşallah bu heyecanı göreceğiz. Biz milletimizin karşısına hiçbir zaman eli boş çıkmadık. Öncek hükümetlerimiz döneminde yaptıklarımız ile bir sonraki seçimde yapacaklarımız ile çıktık.

'YAPARSA YİNE AK PARTİ YAPAR'

6 Mayıs'ta seçim manifestomuzu açıkladık, bugün 'Güçlü Meclis, Güçlü Hükümet, Güçlü Türkiye' başlığı ile hazırladığımız beyannamemizi 'Yaparsa Yine AK Parti yapar' diyerek milletimize sunuyoruz. Gelecek vizyonunu özetle paylaşmak istiyorum. Tüm dünyada baş döndürücü bir dönüşüm yaşanıyor. Teknolojik dönüşüm yaşanırken, kültürel alanda bir değişim görülüyor. Değişim sürecinde geri kalanlar eskisinden daha fazla bedeller ödüyor. Biz dünyada oluşan şekilleri analiz ederek bir yol haritası ortaya koyuyoruz. Dijitalleşmeye özel bir önem veriyor, dijital Türkiye'nin zamanının geldiğine inanıyoruz. 2023 vizyonmuzu ortaya koymuştuk, yeni yönetim sistemi ile bunu daha da güçlendirerek, küresel dünyada daha söz sahibi olduğumuz bir hale çevireceğiz.


'KADINLARIN İŞ GÜCÜNE KATILIMINI ARTIRACAĞIZ'

Korumacılık eğiliminin küresel düzeyde yükseldiği bir ortamda geçici rüzgara kapılmayıp dışarı açık, serbest piyasayı baz alıp güçlenmeye devam edeceğiz. Ülkemizi küresel düzeyde bilgi üreten, bilgi katma değer üreten bir güç haline dönüştüreceğiz. Bunun içinde bilgiye dayalı eğitim büyümemizin gücü olacaktır. En büyük gücümüz dinamik nüfus ve genç nüfusumuzdur. Birlikte yürüyeceğimiz gençlerimizle yeni başarı hikayeleri yazacağız. Kadınlarımızın aktif katılım sürecinbi desteklemeye devam edeceğiz. Kadın girişimciliğini güçlendirirken, kadınların iş gücüne katılımını yüzde 40'ın üzerine çıkaracağız.
MEGA PROJELER HAYATA GEÇECEK

Alt orta gelir grubunda olan ülkemizi üst orta gelir grubuna yükselttik. Ekonominin nimetlerini daha adaletli bir şekilde tüm toplumsal kesimlere dağıtacağız. Gelirini daha adil palaşan, hakkaniyeti salamış bir ülke haline geleceğiz. Demokratik standartları yüksek bir ülke olma yolunda kararlılıkla ilerleyeceğiz.

Milli gelirden, araştırma ve geliştirmeye ayırdığımız bütçeyi yüzde 2'ye çıkaracağız. Bilginin üretiminde katma değer oluşturacak şekilde kullanımında özel sektörün rolünü yükselteceğiz. Oluşturacağımız özgün projelerle küresel ölçekte tanınan çok sayıda girişimcisi ve markası olan bir ülke haline dönüşeceğiz. Kurumsal kaliteyi artırmış bir Türkiye hedefliyoruz. Mega projelerimizi hayata geçirmeyi sürdüreceğiz. Ülkemizi, her alanda yerli ve milli üretimde söz sahibi olan güçlü bir ülke haline dönüştüreceğiz.

Haberin Devamı


SAVUNMA SANAYİ İHRACAT YAPACAK
Özellikle savunma sanayinde tükiye sadece kendi ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayacak önemli ihracatçıları arasında yer alacaktır. Ülkemizde vazgeçilmez olan gıda ve enerji alanında en üst düzey tedbiri hayata geçireceğiz. Bu bağlamda akıllı ve yeşil şehir projelerimizle şehirlerimizi daha yaşanır bir hale getireceğiz. Gelecekleri nesillere iftihar edecekleri kimliği olan şehirler bırakacağız. Eğitim kültür ve sanatta yenilikçi ürünlerle tüm insanlık için yeni yeni atılım yapmaya devam edeceğiz.
EKONOMİK VE SİYASİ İLİŞKİLER DAHA DA GÜÇLENECEK
AB başta olmak üzere farklı bölgesel yapılarla ekonomik ve siyasi ilişkilerimizi daha da güçlendireceğiz. Dünyadaki dost ve kardeş ülkelerin daha fazla refaha kavşmasını istiyoruz. Küresel düzeyde kapsayıcı ve adaletli bir düzeyin inşasına öncülük yapacağız. Demokrasi ve adaleti tüm insanlık için istemeye devam edeceğiz. Dünya 5'ten büyüktür çağrımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Girişimci ve yenilikçi anlayışın tüm kesime yayıldığı, refahını adaletle paylaşan güçlü ve büyük Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz. Vakit Türkiye vakti.
"YENİ YÖNETİM MODELİ"
İkinci kısmı yeni yönetim modeli oluşturuyor. 24 Haziran seçimleri yeni yönetim sistemini ilk defa hayata geçireceğimiz seçim olacak. Milletimiz bir sandıkta cumhurbaşkanını bir sandıkta vekilleri seçecek. Yeni dönemi Güçlü Meclis, Güçlü Hükümet, Güçlü Türkiye olarak ifade ediyoruz. Milletimiz bir sandıkta cumhurbaşkanını bir sandıkta vekilleri seçecek. İnşallah bağımsız ve güçlü bir yargı ile de tarafsız yargı ile de demokrasiyi sağlam temeller üstüne oturtuyoruz. Meclis ile cumhurbaşkanı ne kadar ahenk içinde çalışırsa Türkiye kazanacaktır.
Cumhurbaşkanlığını kazanamak kadar Meclis'te çoğunluğu elde etmeyi de önemli görüyoruz. 27 Nisan e-muhtırasından 15 Temmuz'a kadar demokrasimize tüm saldırılara karşı dimdik duran TBMM adına yakışır bir konuma gelmiştir. Yeni dönemde Meclis'i daha güçlü bir konuma getirmekte kararlıyız. Kanun yapma yetkisini vekillere vererek Meclis'i gerçek gücüne biz kavuşturduk. Cumhurbaşkanı tarafından kurulacak hükümet ise kararname ve düzenleyici işlemlerle tamamen milletimize odaklanacaktır. Yeni sistem zaman maliyeti olan sıkıntıları ortadan kaldırılacaktır. Kamu yönetimi tepeden aşağıya doğru yenilenecektir.
"YARGININ BAĞIMSIZLIĞI İÇİN ADIMLAR ATMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Yargının tarafsız ve bağımsızlığı da önem verdiğimiz bir başka husustur. 15 Temmuz sonrası yargıdaki darbe ve vesayet kalıntılarını ortadan kaldırmak için gerekli adımları attık. Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığını güçlendirecek adımları atmaya devam edeceğiz. Demokrasi ile kalkınmayı birbirinin tamamlayıcısı olarak gördük. AK Parti iktidara geldiğinden beri standartlarını sürekli yükselten partidir. Önümüzdeki engeller ne olursa olsun hak ve özgürlüklerden taviz vermedik. Hak ve özgürlükler konusunda yaptıklarımnızı saysak önümüze çok uzun bir liste çıkar. Devletin adli düzeninin temel haklar baz alınacak şekilde düzenlenmesini sağlayacağız. Yasaklarla ve yasakçı zihniyetle mücadelemizi sürdüreceğiz. Cemevlerine hukuki statü tanıyacağız. Biz iktidara yürürken milletimize şunu söyledik; 3Y demiştik. Yeni dönemde de bununla mücadeleyi sürdüreceğiz.
MUHALEFETE OHAL ELEŞTİRİSİ
Ana muhalefetin OHAL'i diline dolaması utanç vericidir. Dünyanın bizi darbeler ve terör karşısında dik duruşumuzu takdir ettiği bir dönemde anamuhalefetin tavrını millşetimiz unutmayacaktır. Kendi partimizden başlayarak devletin her kademesinde istişareyi üst düzeye çıkarmak için çalıştık, çalışıyoruz. Özellikle sivil toplum alanının sağlıklı işleyebilmesi için devletin düzenleyeci rolünü artırmak istiyoruz. Mali kaynaklara kadar tüm işlemleri hesap verir bir yapıya kavuşturacağız.

Yargı süreçlerini basitleştirme çalışmalarına hız vereceğiz. Mahalle ve semt bekçilerini yaygınlaştırarak tüm sokaklarımızı huzurlu hale getireceğiz. Güvenlik politikalarımızı hiçbir istisna olmaksızın uygulayacağız. Terör örgütleri ile mücadelemizi inlerine kadar girmek sureti ile kesintisiz bir şekilde devam ettireceğiz.
TAM GÜN EĞİTİM MODELİ VE EĞİTİMDE KALİTE SEFERBERLİĞİ
4. başlığı insan ve toplum olarak belirledik. AK Parti insanı yaşat ki devlet yaşasın diyerek iktidara gelmiştir. Önümüzdeki yıldan itibaren okullarımız tam gün eğitime geçebilecek hale gelecektir. Hedefimizi tarihsel toplumsal kültürel gerçekliğimzin ortaya çıkacağı yerelden evrensel bir eğitim modelini inşa edebilmektir. Eğitimde kalite seferberliği başlatıyoruz. Üniversitelerimizi dünya çağında markalar çıkaracak kadar yenileyeceğiz. Kültür sanat faaliyetlerine daha fazla kaynak ayıracağız. Ülkemizi daha ileriye taşıyacağız. Kültürümüzün dünyaya tanıtımında önemli yeri olan sinema ve dizilere özel önem vereceğiz.


Şu anda cumhurbaşkanlığı külliyesinde 5 milyon kapasiteli kütüphanemiz 24 saat öğrencilerimize açık olacak. Nüfusu 5 binin üzerindeki her yerin kütüphaneye kavuşmasını sağlayacağız. Ülkemizde kültür merkezi olmayan il kalmayacak.
SAĞLIK HİZMETLERİ ARTIRILMAYA DEVAM EDECEK
Sağlık hizmetlerinin artırılmasına devam ettireceğiz. Aile hekimliğini daha da yaygınlaştıracağız. Şehir hastanelerimiz meyvelerini vermeye başladı. Ülkemize kazandıracağımız 40 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerimiz standartı bir üst seviyeye yükseltecektir. Sağlığın her alanında milletimize daha iyi hizmet vermek için çalışacağız. Sağlık sektöründe de yerlileşme oranını yükselteceğiz.

"GENÇLERİN ÖNÜNÜ BİZ AÇTIK"

Gençlerimize sadece güvenmekle kalmıyor, onlara her alanda en iyi geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz. Gençlerimizin kariyer sahibi olmasını da önemsiyoruz. Eğitim programlarını artırarak, bilgi birikimlerini aktaracak bir kuşak yetiştirmeye çalışıyoruz. Üniversite ve yurt konusundaki taçlandıracak adımları hayata geçireceğiz. Siyasette gençlerin önünü açan biz olduk, biz. Seçilme yaşını önce 25, şimdi 18'e düşürerek gençlerin enerjisini siyasete daha da yansıtmasını sağlıyoruz.
Kadınlarımızı hayatın her alanında hak ettikleri yere getirme noktasında çok önemli yol katettik. Kadına şiddetten, çocuk yaştaki evliliğe kadar mağduriyet yaratan konularla mücadeleyi sürdüreceğiz. Çocuklarımızın insani ve ahlaki değerlere sahip, bilinçli ve iyi eğitimli fertler olarak yetişmesini sağlayacağız. Yoksulluk ile mücadele en başarılı olduğumuz alanlardan biridir. Günlük 4,3 doların altında harcamanın altında kimsenin kalmamasını sağlamaya çalışacağız. Nitelikli iş gücünü ülkemize çekmek için yeni politikalar geliştireceğiz. Türkiye dünyanın en gelişmiş Sosyal Güvenlik sistemine sahip ülkelerdendir.
İSTİKRARLI VE GÜÇLÜ EKONOMİ

İstikrarlı ve güçlü ekonomi 5. başlığımızdır. Yeni dönemde de güven ve istikrarı sağlamaya çalışacağız. Mali disiplinden en küçük taviz vermeyeceğiz. Yüksek büyüme ekonomimizin lokomotifidir. Yüksek katma değerli sektörlerin ekonomideki payını artırarak ekonomideki gücümüzü artıracağız. Sermaye piyasalarımızı yeni alanlarla geliştirerek, daha etkin kullanımı sağlayacağız. Epeyce gerilettiğimiz, son dönemde bir parça yukarı hareketlenen enflasyon sorununu ortadan kaldırmakta kararlıyız. Türkiye Cumhuriyeti dijital dönülşümünü tamamlamış olarak 100 yılına girecek.


STRATEJİK MESELELER
6. başlığımız stratejik meslekler. Araştırmacı yetişirmeden, AR-Ge desteklerine kadar yeni bir çok programı devreye alacağız. Antartika'da Türk bilim üssünü önümüzdeki yıl faaliyete açıyoruz. Kamunun ihtiyaç duyduğu ürünlerin ülkemizde üretileceği etkin bir mekanizma kuracağız. 6 endüstri bölgesine 15 tane daha ilave edeceğiz. Öncelikli alanlarda teknolojik ürün yatırımını etkin bir şekilde destekleyeceğiz. Otomobil projesini hızla hayata geçireceğiz.

SAVUNMA SANAYİ
Savunma sanayinde güçlü olmadan hedeflerimize ulaşamacağımız görülmektedir. Silahlı ve silahsız insansız hava araçları konsundaki konu bize moral vermiştir. Afrin'de, Cerablus'ta ve iç güvenlikte bunu yaşıyoruz. Teşvik sistemini bunları kapsayacak kadar genişletiyoruz. Altay milli tankı seri üretim aşamasına geldi. İnsansız savaş uçakları konusunda Ar-Ge çalışmaları başlatacağız. Hava savunma sistemleri projelerinde önemli mesafeler kat ettik. Uzay ajansımızı bu yıl kuruyoruz. Doğalgaz kullanmayan ilimiz ve büyük ilçemiz kalmayacak. Yerli kömürü elektrik üretiminde değerlendireceğiz. Bor başta olmak üzere, ülkemizin sahip olduğu ham maddeleri etkin şekilde kullanma çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

HAYVANCILIĞA DESTEK
Hedefimiz 2023 yılında tarımsal milli gelirimizi 150 milyar dolara, ithalatımızı da 50 milyar dolara çıkarmaktır. Yüksek teknolojili seracılık gibi teknikleri yaygınlaştıracağız. Sudan'da kiralanan 780 bin hektar tarım arazisini yatırım yapmaları için girişimciler açacağız. Kırmızı et tüketiminde kendimize yeter ülke haline geleceğiz. Özellikle doğu anadoluda hayvancılığa destek vereceğiz. Otoyol ağımızı 2 katına çıkaracağız. Havacılık ve denizcilik sektöründe ülkemizi en önemli transit geçiş noktası haline getireceğiz. İstanbu ile birlikte 9 havalimanını kullanıma açacağız. 2 yeni uyduyu daha uzaya göndererek bu alandaki başarımızı da perçinleyeceğiz.

KORUNAN ALAN SAYISI ARTACAK
Ülkemizin her ferdi ve bölgesi kapsayacak vizyonu hayata geçireceğiz. Başlattığımız sıfır atık projesi ile dünya çapında bir model ortaya koymaya çalışıyoruz. Ülke çapında korunan alanlarımızın sayısını 653'e çıkaracağız. ÇED süreçlerinin daha etkin kullanımını temin edeceğiz.

Melen ve Yeşilçay projeleri ile İstanbul'un Gerede projesi ile Ankara'nın içme suyu sorununu çözeceğiz. Şehircilik konusunda çok önemli atılımlar gerçekleştirdik. Şehir ve şehir yönetimini birbirini tamamlayan unsurlar olarak görüyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine uygun bir şekilde reform gerçekleştirerek belediyelerin icrai gücünü artıracağız. Büyükşehir belediyelerinde akıllı kent uygulamalarını destekleyeceğiz. Gecekondu ve çarpık yapılaşma sorunu yaşanan yerleri kentsel dönüşüm ile yaşanabilir hale getireceğiz.
DIŞ POLİTİKA
Dış politikada hakkaniyet eksenli davranışımızı sürdüreceğiz. Bölgemizin demokrasi ve insan haklarına saygılı istikrarlı yönetimlere kavuşması için çalışmayı sürdüreceğiz. BM başta olmak üzere uluslararası platformlarda mazlumların sesi olduk, olmaya devam edeceğiz. Boşuna one minute demedik, boşuna dünya 5'ten büyüktür demedik. Bunlar dış politikamızın eksenini oluşturdu. Stratejik bir hedef olarak gördüğümüz AB üyeliği için kazan-kazan esasına göre süreci sürdürmeye gayret edeceğiz. Rusya ile iyi ilişkileri geliştirmeye devam edeceğiz. Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü savunmaya çalışacağız. Kıbrıs'ta adil çözüm için mücadeleyi sürdüreceğiz. Kuzey Afrika ve ortadoğu ülkeleri ile ilişkilerimizi geliştireceğiz.

Filistin halkı kendi özgür vatanlarına kavuşana kadar çaba göstermeye devam edeceğiz. Irak'ta kalıcı istikrar çabalarını destekleyeceğiz. Suriye'nin kuzeyi teröristlerden temizlenecek, oranın halkı oraya dönecek. Dünyanın geleceği olarak gördüğümüz Afrika'da daha etkin yer almak için çalışmaları sürdüreceğiz. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın haklarını korumak için gerekli tedbirleri almaya devam edeceğiz. Bosna Hersek'te kardeşlerimizle nasıl bütünleştiğimiz televizyonlardan izlediniz. Terör örgütlerini ayırt etmeden mücadele edeceğiz.
3600 GÖSTERGE MÜJDESİ
Değerli kardeşlerim önemli bir konuya geliyorum. Burayı hassas dinleyelim. Polis, öğretmen, hemşire, din görevlilerimize bir müjde vermek istiyorum. Emeklilik ek göstergelerini 3 bin 600'e çıkaracağız. Buradaki adaletsizliği gidermiş olacağız.
Yeni döenem yepyeni bir anlayışla başlıyoruz. Çünkü vakit birlik vakti. Çünkü vakit Türkiye vakti. Erdem, irade, cesaret ile Türkiye şahlanacak.


İŞTE MİLYONLARI İLGİLENDİREN PROJELER
AK Parti Türkiye’ye en büyük yatırımları yapan partidir. Diğerlerinin zaten böyle bir geçmişi yok. Bugüne kadar yaptıklarımız bizim ortada, halen devam eden projelerimiz var. Bir de yeni açıklayacağımız projelerimiz bulunuyor. 146 proje aslında binlerce proje arasından seçip buraya koyduklarımızdan oluşuyor. Bu 146 projeyi tek tek anlatmak çok zaman alacağı için şöyle birer ikişer örneği paylaşayım diyorum. Yassı Ada'yı yaslı ada olmaktan çıkararak demokrasi ve özgürlükler adası haline dönüştürüyoruz. İnşaatı devam ediyor, ben de helikopterle ara sıra kontrol ediyorum. Muhteşem bir eser meydana geliyor.
YENİ AKM
İstanbul’da Atatürk Kültür Merkezi projesi… Bu Taksim meydanındaki o meşhur bir AKM vardı. Şimdi o AKM’yi yıktık, onun yerine İstanbul’da Türkiye’nin en önemli, adeta birincil olarak bir opera binası ama çok amaçlı. Bunu yapıyoruz ve muhteşem bir proje. Önümüzdeki yıl inşallah hizmete girecek.
UYGARLIKLAR MÜZESİ
Ankara’da Türkiye Uygarlıklar Müzesi adıyla, ülkemizin her köşesinden eserlerin yer alacağı dev bir külliye kuracağız. Hipodromun olduğu alan. Dijital kültür arşivi oluşturuyoruz.
DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜKLER ADASI
Yassıada’yı veya ‘yaslı ada’ olmaktan çıkartıp demokrasi ve özgürlükler adası haline dönüştürüyoruz. Şu anda inşaat hızla devam ediyor, ben de ara sıra helikopterle üzerinden şöyle kontrol ediyorum. Ve inşallah muhteşem bir eser meydana geliyor.
MİLLİ AŞI, YERLİ PLAZMA
Sağlıkta milli aşı üretimi, yerli plazma üretimi gibi stratejik öneme haiz projeleri uygulamaya alacağız.
SAVAŞ UÇAĞI, ALTAY TANKI
Savunma sanayinde başlattığımız projeleri tamamlamakla kalmayacak daha ileri taşıyacağız. Savunma sanayinde muhteşem gelişmeler var. Savaş uçağımızı yapıyoruz. ALTAY tankımızı yapıyoruz. Karada, havada ve denizde her alanda kendi kendimize yeterli olmanın yanında önemli bir ihracatçı haline gelene kadar savunma sanayi projelerini geliştirmeyi de sürdüreceğiz.
YERLİ OTOMOBİL
Ulaştırma alanında, yerli otomobille ilgili proje hızla ilerliyor. İmzaları attık ve çalışmalar devam ediyor. Yerli otomobilimizi yapacağız.
İSTANBUL İZMİR OTOYOLU
İstanbul İzmir otoyolunun tamamını önümüzdeki yılın sonuna kadar hizmete açıyoruz.
OTOYOLLAR TÜNELLER
Geldik bir yere, yeni havalimanımızın da ulaşımına katkıda bulunacak Kuzey Marmara otoyolunun çok büyük bir bölümünü önümüzdeki yıl tamamlıyoruz. Ve 29 Ekim’de üçüncü havalimanını açıyoruz. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün de içinde yer aldığı, Tekirdağ Balıkesir otoyolunun tamamını 2022’ye kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Menemen Çandarlı otoyolunun inşası başladı. Mersin – Taşucu otoyolunun ihalesi birkaç ay içinde o da yapılıyor. Ayrıca Ankara – Delice, Burdur – Alanya, Denizli - Antalya otoyolları 2023 perspektifimizde yer alan projeler arasında yer alıyor. Ovit tünelini bu yıl, Zigana Tüneli’ni önümüzdeki yıl açıyoruz. Cudi Tünelleri beton kaplama aşamasına geldi. Ordu çevre yolundaki 4 tünelden ikisi bitti. Zara – Suşehri arasındaki tüneli önümüzdeki yıl hizmete açmayı planlıyoruz. Erzurum – Bayburt arasındaki tünelde ışığı önümüzdeki yıl göreceğiz.
Tabi tünel deyince 3 katlı büyük İstanbul tünelini saymadan geçmek olmaz. Denizin altından üç katlı tünel. En altı raylı sistem, onun üstündeki iki kat lastikli sistem. Dünyada bir ilk olacak bu projenin raylı bölümüyle İstanbul’daki 9 raylı sistemi birbirine entegre ediyoruz.
KANAL İSTANBUL
Kanal İstanbul sadece ülkemiz için değil dünya çapında dev bir proje. Daha önce sözünü verdiğimiz, maalesef sözü gecikmeli olarak uygulamaya girecek bir proje. Yeni dönemde inşallah start vererek bu işi halledeceğiz. Karadeniz ve Marmara’yı 45 km’lik kanalla birbirine bağlayacak proje tüm bölgeyi değiştirecek bir projedir. Finansman modeli konusunda da önemli görüşmeler yaptık.
HIZLI TREN
Hızlı tren hatları da bir başka önemli ulaşım projemizdir. Ankara, İstanbul, Eskişehir, Konya’nın yanında İzmir, Mersin, Sivas, Kayseri, Bursa hızlı tren hatlarındaki çalışmalar sürüyor.
İSTANBUL’UN YENİ HAVALİMANI
İstanbul’da inşası bitmek üzere olan yeni havalimanımız Türkiye’nin prestij eserlerinden biridir. İnşallah 29 Ekim tarihinde hizmete açıyoruz. Rize Artvin, Bayburt Gümüşhane, Yozgat, Karaman, Çeşme Alaçatı, Batı Antalya havalimanlarını da birkaç yıl içinde tamamlamayı hedefliyoruz.
ENERJİ
Enerjide Ilısu Barajı gerçekten dev bir proje. Bu yıl su tutmaya, önümüzdeki elektrik üretmeye başlayacağımız bu projenin maliyeti 9 milyar liradır. Yusufeli Barajı 2020 yılında su tutmaya başlanacaktır.Azerbaycan ile hayata geçirdiğimiz TANAP’ın açılığını inşallah 12 Haziran’da yapıyoruz.Rusya ile birlikte yürüttüğümüz Türk Akım Doğalgaz Boru Hattı projesinde önümüzdeki yıl gaz akışının başlamasını bekliyoruz.Mersin Akkuyu’da ülkemizin ilk nükleer güç santralinin inşası sürüyor. Bu santralin ilk ünitesini 2023’te devreye almayı planlıyoruz. Sinop’taki santral ile ilgili çalışmalar sürüyor.Güneş ve rüzgar enerjisi konusunda çok önemli çalışmalar başlattık.
ÇEVRE
Hiçbir büyük şehrimizin içme suyu sıkıntısı çekme ihtimali kalmayıncaya kadar çalışmaları sürdüreceğiz.Ergene havzasındaki sanayi tesislerini ve organize sanayi bölgelerini aynı çatı altında topluyoruz. Bunların atık sularını bertaraf edecek tesisin inşasına başladık. Çerkezköy bölümünü bu yıl, ergene hattını önümüzdeki yıl tamamlamayı planlıyoruz.Nüfusu 25 binin altındaki yerleşim yerlerinin içme suyu ve kanalizasyon projelerine yüzde 50 hibe vermeye devam edeceğiz.
MİLLET BAHÇELERİ
İstanbul başta olmak üzere, merkezi bölgelerde eski statlar bunları millet bahçelerine dönüştürüyoruz. Bunların da en önemlisi yeni yerine 29 Ekim’de taşınacak olan Atatürk Havalimanı’nın tamamında kuracağımız millet bahçesi. Artık orası havalimanı olmaktan çıkacak, orayı tamamen aynen bir Central Park gibi, bir Hyde Park gibi bu hale dönüştüreceğiz. Ve onların hepsinden çok daha büyük olacak. Yaparsa AK Parti yapar. Başakşehir, Maslak, Pendik ve Bakırköy’de de bunlara ilaveten yapılacak olan millet bahçelerimiz var.
İstanbul’un farklı bölgelerinde 30 tane daha yeşil alan tesis ediyoruz.Ankara’da mevcut AKM alanını, İzmir’de Eskişehir’de… İzmir’de biliyorsunuz değişen statlar var ya aynı şekilde bu tür parklar yapacağız. Eskişehir’de eski Eskişehir stadını artık ne yapıyoruz? Orayı da bir millet bahçesi yapıyoruz. Bursa’da eski stadın yerine aynen orada da bir millet bahçesi yapıyoruz. Trabzon’da eski avni aker stadının yerine orada da yapıyoruz. Gaziantep’te de millet bahçesi yapıyoruz. Adana’da Mersin’de Samsun’da Malatya’da yapıyoruz. Eski statların yerini millet bahçeleri haline çeviriyoruz. Şimdi soruyorum kimmiş çevreci? Çevreciler çıkıyor ortaya, bugüne kadar milyarlarca fidan diken bir iktidarız biz.
BAŞBAKAN YILDIRIM: YENİ BİR ZAFER KAZANMAK İÇİN GÜN SAYIYORUZ
Bugün Türkiye'nin aydınlık yarınları için önemli bir adımın atmanın mutluluğunu duyuyorum. 24 Haziran'a günler kaldı. AK Parti ailesi olarak yeni bir zafer kazanmak için gün sayıyoruz. Bizler 'vakit Türkiye vakti' diyerek Türkiye'nin dört bir yanına dağılacağız. 3 Kasım heyecanını, 12 Haziran sevincini, 1 Kasım mutluluğunu, 16 Nisan sevincini 24 Haziran'da şaha kaldıracağız. AK Parti'nin kaderi Türkiye'nin kaderidir. Bu salonda 600 vekil adayımız yok, 81 milyonun umudu heyecanı var.
AK Parti ülkemizde ve yurtdışında yaşayan vaandaşlarımız kadar, bölgede ve dünyadaki tüm masumların umududur. Öncelikle 24 Haziran seçimlerine katılan tüm parti ve adaylara başarılar diliyorum. AK Parti adaleti, kalkınmayı, kardeşliği vazgeçilmez değerler kabul eden bir siyasetin adıdır. Bizim demokrasi anlayışımızda, vatandaşın mutluluğu, refahı çok önemlidir. 16 yıldır milletimiz, ülkenin kaderini, yönetimini AK Parti'ye teslim etti, hamd olsun.

YAPAMAYACAĞIMIZ HİÇBİR ŞEYİN SÖZÜNÜ VERMEDİK
Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, milletimizin desteği ile 16 yılı dolu dolu geçirdik. Dünyada az görülen başarı hikayesini birlikte yazdık. Hem güven, hem ekonomik istikrarı sağladık. Dağ gibi sorunları, dağ gibi hizmetlere dönüştürdük. 3 Kasım'dan bugüne milletimize ne söz verdiysek, o sözleri yerine getirdik. AK Parti bir sevdadır, AK Parti Türkiye'nin bugünüdür, yarınıdır, aydınlık geleceğidir.
Bugün memnuniyet ve sevinçle diyorum ki, kadın adaylara en fazla yer veren parti AK Parti'dir. AK Parti'ye de bu yakışır. Biz sadece milletin yüzünü güldüren, aşına bereket katan işler yaptık. 16 yılda hayal edilenlerin gerçeğe döndüğüne şahit olduk. 16 yıl önce devraldığımız Türkiye ile şimdiki Türkiye'nin arasındaki değişim ortada. Türkiye'yi 3,5 kat büyüttük. Ülkemiz sürekli gelişiyor, güvenle büyüyor. İhracat, sanayi, turizmde rekor üstüne rekorlar kırıyoruz. 81 ilimizde yatırımda, istihdamda önemli mesafeler katettik."

Haberin Devamı