Gazete Vatan Logo

Son dakika! Cuma namazı sonrası müdahale! Çok sayıda yaralı!

Geçen hafta cuma sabahı Mescid-i Aksa'nın avlusunda 3 Filistinli gencin işgalci İsrail askerleri tarafından kurşunlanmasının ardından kutsal mekana girişlere izin vermeyen İsrail polisinden son dakika müdahalesi geldi. İsrail polisi bugün Cuma namazının ardından Filistinlilere sert şekilde müdahale etti. Polisin plastik mermi, ses bombası ve göz yaşartıcı gazla müdahalesi sonucu onlarca kişi yaralandı

Son dakika! Cuma namazı sonrası müdahale! Çok sayıda yaralı!

İsrail polisi Kudüs sokaklarında cuma namazı kılan cemaate müdahale etti.

Mescid-i Aksa'ya çıkan yollarda ve Kudüs'ün farklı noktalarında gerçekleşen müdahalelerin ardından sokaklar bir anda savaş alanına döndü.

İsrail polisinin plastik mermi, ses bombası ve göz yaşartıcı gazla müdahalesi sonucu onlarca kişi yaralandı. Filistinli gençler de polise çöp arabalarını yakarak ve taş atarak karşılık vermeye çalışıyor.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te polisin cemaate müdahale ettiği yerlerin başında Selahaddin Caddesi, Vadi el-Coz, Ras el-Amud ile Mescid-i Aksa'nın Aslanlı (Esbat) ve Meclis kapıları geliyor.

Şehrin sokaklarında yoğun ambulans ve çatışma sesleri yükselmeye devam ediyor.

Filistinli gençler de İsrail polisinin müdahalesine taşlarla karşılık vermeye çalışıyor. Filistin Kızılayı onlarca yaralı olduğunu ve yaralılara müdahalenin sürdüğünü açıkladı.

İsrail polis sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, Selahaddin Caddesi ve Ras el-Amud'da "taş atan Filistinlilere" müdahale edildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Kudüs'ün üzerinde polis helikopterleri sürekli uçmaya devam ediyor.

İsrail ordusu, önceki gece Batı Şeria’nın Akabe, Kubatiyye, Sayda, Deyr Şeref, İmanin, Salim, Rafat, İzna, Beni Naim ve Ruka köyleri ile El Halil kentinde operasyon düzenledi. Operasyonlarda, 12 Filistinli gözaltına alındı. Gerekçe, 'terör' eylemlerine karışmak. İsrail hapishanelerinde 300'ü çocuk yaklaşık 7 bin Filistinli bulunuyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrailli mevkidaşı Reuven Rivlin'i telefonla arayarak Mescid-i Aksa'nın çevresine konulan dedektörlerin en kısa sürede kaldırılmasını istedi.