Gazete Vatan Logo

Son dakika: CHP'de büyük isyan! Vekil oturma eylemi başlatıyor

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 24 Haziran seçiminde partisinin aldığı oylarda bir başarı elde edilmediğini ifade ederek, "Yarın sabah Ankara'ya gideceğim. CHP'nin olağanüstü bir kurultaya gitmesi ve istifalarla ile ilgili bir genel merkezin önünde oturma eylemi başlatacağım" dedi.

Son dakika: CHP'de büyük isyan! Vekil oturma eylemi başlatıyor

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklaması sonrası isyan dalgası yayıldı.CHP'nin 40 yıl sonra vekil çıkardığı Elazığ'da toplantı yapan ve sosyal medyadan çağrı yapan Milletvekili Gürsel Erol yarın oturma eylemi başlatacağını duyurdu.

Erol, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: "Gelecek hedefi olmayan yalnızca iktidara karşı mücadele ve direniş hikâyesi anlatan bir yönetim anlayışını tanımıyorum. CHP’nin söylemi yalnızca mücadele ve direniş üzerine olmamalı; iktidar ve ülkeyi yönetme iddiası ve iradesi üzerine olmalıdır.Yarın saat 11:00’de Genel Merkez önünde oturma eylemi başlatacağım.Mustafa Kemal Atatürk’ün CHP’sine sahip çıkmalyız. Eyleme tüm CHP örgütlerini, üyelerini ve gönül verenleri davet ediyorum."

Erol, Elazığ'da da düzenlediği basın toplantısında da Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yapmış olduğu açıklamalara katılmadığını ifade ederek, "Bir partinin başarısı ve başarısızlığı iktidar olup veya olmamakla değerlendirilmelidir. 70 yıldır iktidar olamayan bir partinin bugün oy kaybının iktidar olan bir partinin oy kaybıyla bir değerlendirme yapılmasını doğru bulmuyorum. Genel merkez koridorlarında ünvanlarını koruyarak CHP'yi her seçim sonrası bu mağduriyete mahkum edenler ile bizim gibi halka yönelerek halkın içinden gelen siyasetçileri ve CHP'nin gerçek değerlerini taşıyan insanların yüzleşmesi gerekmektedir"diye konuştu.

Haberin Devamı

SOSYAL MEDYADA İSYAN

CHP'liler sosyal medyada da Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi için adeta kazan kaldırdı. Twitter'da #Saat20deCHPÖnüne, #Kılıçdaroğluİstifa hashtagleri açıldı, binlerce tweet atıldı.
CHP GENÇLİK KOLLARI DA OTURMA EYLEMİ BAŞLATTI
CHP Denizli Gençlik Kolları Başkanı Hakan Imırgı başkanlığındaki bir grup genç, CHP Genel Merkezi önünde oturma eylemi başlattı.
Imırgı ve beraberindeki gençler, öğle saatlerinde üzerilerinde "Artık tamam", "Parti içinde de adalet" yazan pankartlarla parti genel merkezi önüne geldi.