Gazete Vatan Logo

Son dakika: CHP adayını belirledi

24 Haziran'da yapılacak erken seçimde, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı kim olacak sorusu yanıtını buldu. Kapalı grup toplantısında oy birliğiyle adayın Muharrem İnce olmasına karar verildi. İnce'nin adaylığını açıklayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu "Tarih yazacağız" ifadesini kullandı. İnce'nin adaylığı ile ilgili hükümetten de ilk yorum geldi. Başbakan Binali Yıldırım "Hayırlı olsun" dedi.

Son dakika: CHP adayını belirledi

CHP TBMM Grubu, Cumhurbaşkanı adayını resmi olarak belirlemek üzere Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Türkiye Barolar Birliği Konukevi'nde basına kapalı olarak toplandı. 110 milletvekilinin katıldığı toplantıda, CHP'nin adayının Yalova Milletvekili Muharrem İnce olmasına karar verildi.
Ahmet Taner Kışlalı Spor Kompleksi CHP'liler tarafından dolduruldu. CHP lideri Kılıçdaroğlu, kürsüdeki konuşmasında İnce'nin adını resmen ilan etti.
Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:
"29 Ekim 1923'te cumhuriyeti kurduk. Bütün mazlumlara, ezilen halklara örnek olduk. 2018'deyiz, 21. yüzyıldayız. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye farklı bir döneme evirildi. Neden ittifak yapmak istiyorsunuz diyorlar. Sıfır baraj ittifakı istiyoruz, her partinin katıldığı sıfır baraj ittifakı. Seçme hakkının önündeki engelleri kaldırmak istiyoruz. Sıfır baraj ittifakı olursa, her vatandaş gönlünde yatan partiye oy verebilecek. Demokrasiyi geliştirmek için ittifak yapmak istiyoruz. Siyasi partiler ülkenin çıkarları için bir araya gelmelidir. Ülkede kutuplaşmayı engellemek için ittifak istiyoruz. Bu ülkede huzur içinde yaşamak için ittifak istiyoruz. Buradan bu çağrıyı da tüm siyasi partilere yapıyoruz.Güzel günler göreceğiz, güneşli günler. Motorları maviliklere süreceğiz, 25 Haziran'da Allah'ın izniyle bunu yapacağız. Seçim bildirgesi için toplantı yapacağız. Kopyacıdan siyaset adamı olmaz. İstedikleri kadar kopyalasınlar. Vicdani hür nesilleri kim yetiştirecek, öğretmen. Bu sorunları çözmek için bir öğretmen sorunları çözmek istiyor. Çaba sarf etmek istiyor. Muharrem İnce, eski bir öğretmen. Gel buraya Muharrem İnce."
Kemal Kılıçdaroğlu'nun adını ilan etmesinin ardından Muharrem İnce kürsüye çıkarak şu açıklamalarda bulundu;
"Hep söylediniz parti başkanından cumhurbaşkanı olmaz. Parti üyesinden cumhurbaşkanı olmaz. Ben de bu görüşünüze katıldım. 24 Haziran'da Allah'ın izini milletin isteğiyle cumhurbaşkanı olacağım. Sadece CHP'lilerin değil, sadece bu salonda bulunanların değil. 80 milyonun herkesin AK Partililerin, MHP'lilerin, Kürtlerin, Türklerin, alevilerin, sünnilerin herkesin cumhurbaşkanı olmak için. Onun için 15 yaşında 79 ara seçimlerinde sokaklara afiş asmaya çıkmış ve 39 yıl CHP'nin rozetini taşımış biri olarak ben tarafsız bir cumhurbaşkanı olacağım ve rozetimi size emanet ediyorum."
Kılıçdaroğlu da CHP rozetini kendisine teslim eden İnce'ye Türk bayrağı rozeti taktı.
BAŞBAKAN'DAN İLK YORUM: HAYIRLI OLSUN
Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylık başvurusu sonrası gazetecilerin sorusu üzerine CHP'nin adayı Muharrem İnce ile ilgili "Hayırlı uğurlu olsun tabi ki adaylar olacak ve bütün adaylar kendi projelerini hedeflerini anlatacaklar. Milletiz herkesi dinleyecek sonunda ülke için millet için en doğru kararı verecektir. 24 Haziran’da söz de karar da milletin olacaktır" yorumunu yaptı.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da AA Editör masasında CHP'nin "cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce"dir açıklamasının sorulması üzerine "Kendinize güvenmiyor, rakibinizi ekarte etme yolunu izliyorsunuz." dedi.

Haberin Devamı

HACI BAYRAM'DA CUMA NAMAZI

Haberin Devamı

Cuma namazını Hacı Bayram Cami'de kılacak olan İnce ardından arkadaşlarıyla birlikte 1. TBMM Binası'na yürüyecek. İnce burada yapılacak açıklamayla, Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasını başlatacak.


ANKARA'DA BAZI YOLLAR TRAFİĞE KAPATILACAK
CHP'nin cumhurbaşkanı adayı tanıtım toplantısı nedeniyle başkentte bazı yollar trafiğe kapatılacak.
Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, emniyet tedbirleri kapsamında 11.00-16.00 saatlerinde Cumhuriyet Caddesi Ulus Meydanı ile Baruthane Kavşağı arası çift yönlü araç trafiğine kapatılacak.
Ayrıca, cumhurbaşkanı adaylığı için seçmenler tarafından bağlı oldukları il ve ilçe seçim kurulunda 4-9 Mayıs tarihlerinde imza verilecek olması dolayısıyla 9 Mayıs Çarşamba saat 23.00’e kadar Strazburg Caddesi’nden Atatürk Bulvarı’na çıkan yan varyant (İl Seçim Kurulu önündeki yan yol) tek yönlü araç trafiğine kapalı olacak.

Haberin Devamı

Muharrem İnce, Twitter hesabından bu fotoğrafı paylaşmıştı;

Haberin Devamı