Gazete Vatan Logo

Çanakkale'de bir deprem daha

Çanakkale Ayvacık'ta 4.9 büyüklüğünde yeni bir deprem meydana geldi. Sarsıntının 7,01 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi. Hasarlı evlerin bazıları yıkıldı.

Çanakkale'de bir deprem daha

Kandilli Rasathanesi, saat 11. 55' te merkezüssü Çanakkale' nin Ayvacık ilçesi Yukarıköy de 4.9 büyüklüğünde deprem kaydedildiğini bildirdi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinin tespitine göre, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 5 büyüklüğündeki deprem, saat 11.55'te kaydedildi.

Sarsıntının 7,01 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi.

Köyde yaşayan vatandaşlar deprem anında büyük panik yaşarken, bölgedeki ekipler sarsıntı nedeniyle herhangi bir yıkım oluşup oluşmadığını tespit için harekete geçti.

Dün gece de artçı şokların devam ettiği Ayvacık'da bugünkü 5 büyüklüğündeki deprem binalardaki hasarı daha da artırdı. Hasarlı binalar terk edildiği ve depremzedeler kanteyner ve çadırlara yerleştirildiği için yaralanan kimse olmadı.

Bugünkü deprem, pazartesi gününden bu yana Ayvacık merkezli Richter ölçeğine göre büyüklüğü 5'in üzerinde kaydedilen dördüncü deprem oldu

"BİR SONRAKİ DEPREM MARMARA DENİZİ'NDE OLACAK"

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, "Bir sonraki büyük deprem, yani 7'nin üzerindeki bir deprem maalesef Marmara Denizi içinde olacak. Ne yapabiliriz? Deprem bir doğa olayı. Depremi önleme şansımız yok." dedi.

Haberin Devamı

Esenler Kültür Merkezinde düzenlenen Esenler Kent Konseyinde, "Bir Şehir Depreme Nasıl Hazırlanır?" başlıklı sunum yapan Özener, Türkiye'nin bir deprem kuşağı ülkesi olduğunu ifade ederek, "Bunlara alışık olmamız lazım. İstanbul için daha büyük depremler olması da sürpriz değil." dedi.