Gazete Vatan Logo

BM'den İsrail'e Filistinli tepkisi: Kabul edilemez!

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Ofisi, açıklamada, İsrail askerinin yaralı ve silahsız bir Filistinli genci öldürdüğü gerekçesiyle 18 ay hapis cezası almasını "aşırı hoşgörülü" ve "kabul edilemez" olduğunu belirtti.

BM'den İsrail'e Filistinli tepkisi: Kabul edilemez!

Reuters haber ajansının acil olarak duyurduğu haberde Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Ofisi, yaralı ve silahsız bir Filistinli genci öldürdüğü gerekçesiyle 18 ay hapis cezası alan İsrail askerine verilen cezası "kabul edilemez" buldu.

BM insan hakları sözcüsü Ravina Shamdasani, "Bu dava adalet sistemine olan güvenin zayıflamasına ve cezasız kalma kültürünün güçlenmesine yol açabilir" dedi.

1.5 YIL CEZA ALDI

Filistin'de Batı Şeria'nın El Halil kentinde yaralı halde yerde yatan bir Filistinli'yi vurarak öldüren ve 'taksirle adam öldürmeden' suçlu bulunan İsrail askeri Elor Azaria 1,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Savcı üç ila dört yıl arasında değişen hapis cezası talep etmişti.

24 Mart 2016'da 21 yaşındaki Filistinli genci yerde yaralı yatarken başından vuran Azaria aşırı sağcılar tarafından "kahraman" olarak görülürken, insan hakları örgütleri Azaria'yı "yargısız infaz" gerçekleştirmekle suçluyor.