Gazete Vatan Logo

Son dakika: 'Beyaz Saray'ı yakıp Kürdistan'a gitmek istiyorum!'

Son dakika haberi; 25 yaşındaki Reality Winner ismindeki genç kadın ABD'nin gizli bilgilerini sızdırmakla suçlanıyor. Hükümet ayrıca Winner'ın evinde kendi el yazısıyla "Beyaz Saray'ı yakıp yok etmek ve Kürdistan'a gidip yaşamak istiyorum" şeklinde yazılmış olan bir not bulduğunu iddia ediyor.

Son dakika: 'Beyaz Saray'ı yakıp Kürdistan'a gitmek istiyorum!'

Reality Winner isimli 25 yaşındaki ABD Hava Kuvvetleri eski askeri "kasıtlı olarak ulusal savunma bilgilerinin tutulması ve yayımlanması" ile suçlanıyor.

Gazetevatan'ın haberine göre, Reality Winner, bir federal soruşturma kurulu tarafından suçlanmış ve yargıç, duruşmaya kadar gözaltına alınmasını emretmişti.

Dün turuncu mahkum tulumuyla mahkemeye çıkan 25 yaşındaki eski askerin federal casusluk davasında hükümetin diğer gizli bilgilerini çalabileceği ve ulusal güvenlik için süregelen bir risk oluşturduğu belirtildi. Winner hakkındaki casusluk suçlamalarını reddetti.

Winner, 2016'da bir haber sitesine Rus askeri istihbaratı siber saldırısı hakkında gizli bir posta göndermekle suçlanıyor.

25 yaşındaki kadın eğer suçlu bulunursa 10 yıl hapis cezası ve 250 bin dolar kefaletle karşı karşıya...

Savcılar, Winner'ın kefaletle serbest bırakıldığı takdirde ABD'den kaçmayı deneyeceğini bildirdi. Savcı Jennifer Solari yargıça Winner'a ait kendi el yazısıyla yazılmış bir not bulunduğunu ve notta da "Beyaz Saray'ı yakıp yok etmek ve Kürdistan'da bir yere gidip yaşamak istiyorum" ifadelerinin olduğunu iletti.

Haberin Devamı