Gazete Vatan Logo

Son dakika... Barzani'den çağrı!

Kuzey Irak Başbakanı Barzani, Bağdat ile sorunları diplomatik yollarla çözmeye bağlı kalacağını bildirdi. Barzani, Almanya'ya daha büyük bir arabulucuk rolü oynaması için çağrıda bulundu.

Son dakika... Barzani'den çağrı!

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ve Irak Bölgesel Kürt Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani Berlin'de bir araya geldi.

Ziyaret, Alman Hükümetinin daveti üzerine gerçekleşti.
Reuters'ın haberine göre, ikili, Irak'taki durumu ve Irak yönetimi ile Kürt Bölgesel Yönetimi arasındaki ilişkileri görüştü.

Kuzey Irak Bölgesi'ndeki yardımları için Almanya halkı ve hükümetine teşekkür eden Barzani, Bağdat ile aralarındaki sorunu diplomatik yollardan çözeceklerini belirtti.
Barzani, Bağdat ile olan diplomatik ilişkilerinin çözümünde Almanya'nın daha büyük bir arabuluculuk yapması gerektiğini söyledi.

Diyaloğa olan arzularını yineleyen Barzani, federal, demokratik ve anayasaya saygı duyan bir Irak'a bağlıyız. Irak Federal Mahkemesi'nin kararlarına saygı duyuyoruz. İstikrar ve refah uğruna Irak Anayasası tamamen olduğu gibi uygulanmalı” diye belirtti.

Haberin Devamı

Başbakan Barzani, Peşmerge Güçleri'ne verilen eğitim desteğinin sürdürülmesi yönünde karar aldıklarından dolayı Almanya hükümeti ve parlamentosuna ayrıca teşekkür etti. IKBY Başbakanı, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmra Gabriel'i Erbil'e davet ederek, “Yakın bir gelecekte sizleri ağırlamaktan memnuniyet duyarız” diye konuştu.