Gazete Vatan Logo

Avrupalı Başbakan'dan AB'ye şok: Türklere boşuna...

Sığınmacı karşıtı politikalarıyla Avrupa ülkeleri tarafından eleştirilen Macaristan Başbakanı Viktor Orban son yaptığı açıklamayla yine tepki çekeceğe benziyor. Orban, Sırbistan sınırına ikinci dikenli tel hattının çekileceğini belirtti.

Avrupalı Başbakan'dan AB'ye şok: Türklere boşuna...

Sırbistan sınırına ikinci dikenli tel hattının çekileceğini duyuran Macaristan Başbakanı Viktor Orban, AB'nin, sığınmacıların durdurulmasında Türkiye'ye bel bağlamasının hata olduğunu belirtti.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Sırbistan sınırına ikinci dikenli tel hattının çekileceğini açıkladı. Devlet radyosuna konuşan Orban, hattın Mayıs ayı sonuna kadar oluşturulacağını ve bu şekilde Türkiye'den gelecek yeni sığınmacı dalgalarına karşı korunma sağlanmış olabileeğini belirtti.

Türkiye politikası konusunda AB'ye de eleştiriler yönelten Orban, "Bir yandan Türkleri eleştirip, diğer yandan sığınmacıların durdurulmasında sadece Türkiye'ye bel bağlamak AB'nin hatasıdır"' diye konuştu.

Orban, "Güvenliğimizi Türklerin eline teslim edip, aynı zamanda onları taciz etmek, onlara saldırmak, demokratik olmamakla eleştirip onlarla sorun çıkartmak kesinlikle akıllı bir politika değil" ifadelerini kullandı.

Sığınmacı karşıtı politikalarıyla Avrupa ülkeleri tarafından eleştirilen Orban, 2015 yılındaki sığınmacı krizi sırasında, Türkiye ve Balkanlar üzerinden gelen göç akınına karşı sınırların kapatılması gerektiğini savunan cephenin öncüsüydü.

Haberin Devamı

SINIRINA TEL ÇEKİP AYIRAN İLK AVRUPA ÜLKESİ

Macaristan, Eylül 2015'te Sırbistan ile sınırına tel çekerek ayıran ilk Avrupa ülkesi oldu.

Geçen yıl mart ayına kadar diğer ülkeler de Macaristan'ı izleyerek sınırlarını kapattı. Ancak tellerin çekilmesinden bu yana Sırbistan'a ulaşan mülteciler Avrupa Birliği ülkelerine devam edemiyor ve bu durum mültecilerin Sırbistan'da birikmesine yol açtı.

"GÖÇMEN İSTEMİYORUZ, BRÜKSEL'İ DURDURMALIYIZ!"

Geçtiğimiz gün, Macaristan’ın 1848-1849 yıllarında Avusturya İmparatorluğu’na karşı verdiği Özgürlük Savaşı’nın 169’uncu yıl dönümü kutlamalarında halka hitap eden Orban göçmen politikaları ve kota sistemi nedeniyle Brüksel’e ateş püskürmüştü.

Orban, “Brüksel’i durdurmalıyız. Sınırlarımızı korumalıyız. Göçmenlerin zorunlu yerleştirilmesini bloke etmeliyiz” demişti.