Gazete Vatan Logo

Son dakika... Avrupa Türkiye'ye dönüyor!

Yaz saati uygulaması milyonlarca Avrupalının saatlerini değişmek istememesinden dolayı rafa kaldırılabilir.

Son dakika... Avrupa Türkiye'ye dönüyor!

GAZETEVATAN.COM

Avrupa Komisyonu tarafından geçen ay başlatılan bir kamuoyu yoklamasında % 80'inden fazla kişi uygulamanın kaldırılmasını destekleyeceklerini söyledi.

AB yaz saati yönetmeliğinin gözden geçirilmesinin bir parçası olarak Avrupa Parlamentosu tarafından başlatılan büyük istişarede 4.6 milyondan fazla insan yer aldı.

Komisyon sözcüsünün aktardığına göre, Avrupa Komisyonu Ulaştırmadan Sorumlu Üyesi Violeta Bulc, komisyon üyelerine sonuçları önümüzdeki günlerde bildirecek.

İstişareler, Avrupa Parlamentosu'ndan Mart ve Ekim ayları arasında saatlerin bir saat ileri alınmasının onyıllardır süren uygulamasına rağmen, yaz dönemi düzenlemelerinin "kapsamlı bir değerlendirmesi" için gelen bir talep sonrasında gerçekleştirildi.

Finlandiya, Litvanya, İsveç veya Polonya gibi birçok ülke, uzun ve karanlık kışları nedeniyle Avrupa Birliği'ni gün ışığından yararlanma zamanını kaldırması için etkin bir şekilde çaba harcayacaklarını söylediler.

JUNCKER: BÖYLE DE OLACAK

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, AB'de yaz ile kış saatine ilişkin yılda iki kez yapılan saat değişikliği uygulamasını kaldırmak istediğini söyledi.
Juncker, Alman İkinci Televizyon Kanalı ZDF'ye yaptığı açıklamada, yaz saati ile kış saati konusunda tartışmaların uzun zamandır devam ettiğine dikkati çekerek, bu konuda AB'de yapılan anketi anımsattı.
Verilen cevaplarda sürekli yaz saati uygulamasına geçilmesinin istendiğini aktaran Juncker, "Böyle de olacak." ifadesini kullandı.
Juncker, anket sonuçlarına saygı duyulması gerektiğinin altını çizerek, "İnsanlar bunu istiyor, biz de yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.
Kendisinin ilk olarak AB Komisyonu'nda bu yönde görüş bildireceğini ifade eden Juncker, konunun bugün karara bağlanacağını belirtti.
AB'nin 28 üye ülkesinde 1981'de yapılan bir düzenlemeyle her yılın mart ayının son pazar günü saatler bir saat ileri alınırken, ekim ayının son pazar günü de bir saat geriye alınıyor. AB Komisyonu'nun, yaz saati uygulaması hakkında görüş almak için 4 Temmuz-16 Ağustos tarihlerinde yaptığı ankete 4,6 milyon kişi katılmıştı.

Haberin Devamı