Gazete Vatan Logo

Son dakika... Avrupa karıştı! İtirazlar geliyor

Macaristan ve Slovakya'nın, sığınmacıların Avrupa Birliği'ne üye ülkeler arasında kota sistemiyle dağıtılmasına itirazının Avrupa Adalet Divanı tarafından reddedilmesinin ardından ülkelerden son dakika tepkileri geliyor.

Son dakika... Avrupa karıştı! İtirazlar geliyor

Polonya Başbakanı Beata Szydlo, Avrupa Adalet Divanı'nın AB ülkelerinin belli sayıda mülteci almasını öngören düzenlemeye yaptığı itirazı reddetmesi üzerine açıklama yaptı. Szydlo, Avrupa Adalet Divanı'nın kararının Polonya hükümetinin tutumunu değiştirmeyeceğini belirtti.

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto da yaptığı açıklamada Avrupa makamlarına karşı konuyla daha ileri yasal mücadeleleri işaret ederek kararın kabul edilemez olduğunu, Avrupa'nın güvenliğini ve geleceğini tehlikeye attığını bildirdi.
NE OLDU?
Avrupa Birliği'nin (AB) en yüksek mahkemesi olan Avrupa Adalet Divanı, Macaristan ve Slovakya'nın AB ülkelerinin belli sayıda mülteci almasını öngören düzenlemeye yaptığı itirazı reddetti.
İki yıl önce Avrupa'ya doğru yaşanan mülteci akını sırasında, AB aldığı kararla her üye ülke için mülteci kotası belirlemiş, bu uygulamayla mültecilerin göç rotası üzerinde bulunan Yunanistan ve İtalya üzerindeki yükün hafifletilmesi öngörülmüştü.

Haberin Devamı