Gazete Vatan Logo

Son dakika... Ankara'da sel afeti! Yaralılar var!

Ankara Mamak'ta aşırı yağış sele neden oldu, 6 kişi yaralandı. Selden sonra Meteoroloji'den bir uyarı daha geldi. Meteoroloji; 3 saat içinde şiddetli yağış bekleniyor.

Son dakika... Ankara'da sel afeti! Yaralılar var!

Ankara'da öğle saatlerinde başlayan etkili sağanak sele neden olurken, Mamak ilçesinde onlarca araç sele kapıldı. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ankara'da öğle saatlerinde başlayan sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi.
Mamak ilçesine bağlı Boğaziçi Mahallesi Neşet Ertaş Caddesi'ndeki seyir ve park halindeki araçlar, cadde üzerindeki Boğaziçi Köprüsünün altındaki geçide sürüklendi.

Olayda onlarca araç kullanılamaz hale gelirken, bazı araçlarda da hasar meydana geldi.

Belediye ve itfaiye ekipleri araçları kurtarmak için çalışma başlattı.
Öte yandan caddeki iş yerleri de selden etkilendi. İş yeri sahipleri dükkanlarını temizleme çalışması başlattı.
Yaşanan sel sırasında cadde üzerindeki direklerden kopan elektrik tellerinden kıvılcımlar çıkması, tehlikeli anların yaşanmasına neden oldu.
Sel mağduru esnaftan Fatih Erdoğan, suyun bir anda geldiğini belirterek, "Yoğun sel araçları sürükledi. İş yerimiz kullanılamaz hale geldi. Yetkililer bölgedeki altyapı sorununu bir an önce çözmeli." diye konuştu.
'BUGÜNE KADAR YAŞANMAMIŞ BİR AFET''
Ankara Belediye Başkanı Mustafa Tuna, A Haber canlı yayınına bağlanarak, ''Zararlarının karşılanması konusunda gerekli tespitler yapılıyor, çalışmalar yapılacak. Ankara Boğaziçi Mahallesi'nde yaşandı. Bugüne kadar böyle bir afetle karşılaşılmadı. 500 yılda bir olacak afeti yaşadık. Belediye ekiplerimiz, kaymakamlığımız koordineli bir şekilde vatandaşımızın normal hayatına dönmesi için çalışmalarına devam ediyor'' şeklinde konuştu.
''10-15 DAKİKA İÇERİSİNDE BİR AFET YAŞANDI''
A Haber canlı yayınında konuşan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ise, ''Çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor. 10-15 dakika içerisinde bir afet yaşandı. 100'den fazla araç sürüklendi. Hasarlar tespit edilmeye başlandı'' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı