Gazete Vatan Logo

Ankara patlaması sonrası dakika dakika yaşananlar

Ankara'da meydana gelen patlamada ilk bilgilere göre 27 kişi hayatını kaybetti. 75 kişi yaralandı. Başbakan Davutoğlu başkanlığında güvenlik zirvesi başladı. Gelişmeleri dakika dakika aktarıyoruz.

Ankara patlaması sonrası dakika dakika yaşananlar

23:05- Kılıçdaroğlu: : Yurttaşlarımıza yönelik düzenlenen bombalı saldırı, 'ama' ve 'fakat' demeden lanetlenmesi gereken bir terör eylemidir

23:03- Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada "Terör örgütleri ve onları maşa olarak kullananlar, güvenlik güçleriyle yaptıkları mücadeleleri kaybettikçe en ahlaksız, en vicdansız yollara başvurarak masum vatandaşlarımızı hedef almaktadırlar" dedi

22:35- ABD Ankara Büyükelçisi John Bass, Ankara'daki saldırı nedeniyle yayımladığı mesajda "Ankara'daki saldırı nedeniyle derin üzüntü duyuyorum ve dehşete kapıldım. Kurbanların ailelerine en derin taziyelerimizi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz" dedi.

22:25- İçişleri Bakanı patlamanın bomba yüklü araçla gerçekleştirildiğini açıkladı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, saldırıda 34 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

22:19- CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle yarın olağanüstü toplanacak.

21:45- Bahçeli : Hiçbir terör saldırısı Türkiye'yi dize getiremeyecek, teslim alamayacaktır. Türkiye'nin milli güvenliği kırmızı alarm vermektedir.

Haberin Devamı

21:40- Ankara saldırısı için sosyal medyaya erişim yasağı getirildi.

21:35- NTV muhabiri Gökhan Gerçek: Hayatını kaybeden 25 kişinin cansız bedenlerinin hala olay yerinde olduğunu, saldırının yine lüks araçla yapıldığını belirtti.

21:02- Reuters'in iddiasına göre; İsmini vermeyen üst düzey yetkili saldırıyı PKK ya da PKK'ya bağlşı bir örgütün gerçekleştirmiş olabileceğini açıkladı.

20:56- HDP: "Ankara'da bu akşam meydana gelen bombalı saldırıyı lanetliyoruz. Bütün halkımızla bu büyük acıyı paylaşıyoruz."

20:55 – Şu ana dek toplantı için başbakanlığa toplantıya İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan katılıyor.

20:35: Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında güvenlik toplantısı yapılacak.

20:34- Sağlık Bakanlığı, Ankara Kızılay'daki patlamada yaralananların sağlık durumuna ilişkin Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi ALO 184 hattından bilgi alınabileceğini duyurdu.

Haberin Devamı

20:18- Cumhurbaşkanı, İçişleri Bakanı'ndan bilgi aldı

20:17- Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı tüm personellerin göreve çağrıldığı öğrenildi.

20:15: Sağlık Bakanlığı tüm izinler iptal, tüm sağlık çalışanları görev yerlerine çağrıldı.

20.08 - Ankara Valiliği "13.03.2016 Pazar günü saat 18.45 sıralarında Kızılay Güven Parkta bir aracın patlatılması sonucunda ilk belirlemelere göre olay yerinde 23, hastaneye götürülürken 4 olmak üzere toplam 27 vatandaşımız vefat etmiş, yaralanan yaklaşık 75 vatandaşımız da çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar dileriz"

20:06-Türk Kızılayı: Ankara'da meydana gelen patlama ile ilgili olarak kan stoklarımız yeterlidir

20:03- NTV: İbni Sina hastanesinde 0 RH Negatif kana ihtiyaç var

19:59- Kızılay'daki patlamanın ardından yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı meydanda yaya ve araç girişine izin verilmiyor.

19:45 – Patlamayla ilgili resmi açıklama gelmedi

Haberin Devamı

19:35 – RTÜK, patlamaya ilişkin yayın yasağı getirdi.

19:11 – Başkentin en merkezi bölgesinde, otobüs durakları ve metro çıkışlarının olduğu bölgedeki Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı ek binaları da var.

19:02 – Uluslararası haber ajansları Ankara’daki patlamaya ilişkin gelişmeleri acil koduyla dünyaya duyuruyor.

18:50 – Polis bölgede güvenlik kordonu oluşturdu.

18:42 – Yaralılara ilk müdahale yapılıyor. Bölgede bulunan polis ekipleri yoğun güvenlik önlemleri alıyor.

18:41 – Ankara’nın Kızılay semtinde, Güvenpark yakınlarında çok güçlü bir patlama meydana geldi. Bazı görgü tanıkları art arda iki patlama duyduklarını söylediler.