Gazete Vatan Logo

Son dakika... Almanya bölünüyor!

Sığınmacı politikası nedeniyle Alman hükümetinde büyük çatlak yaşanıyor. Almanya'da CDU ve CSU partileri arasında ortaklığın biteceği yönünde haberler dolaşıyor.

Son dakika... Almanya bölünüyor!

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer'in sığınmacıların Almanya sınırlarından geri çevrilmesine ilişkin planı Hristiyan Birlik partileri CDU ve CSU'yu böldü. Almanya'da Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı ve Başbakan Angela Merkel ile Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Genel Başkanı ve İçişleri Bakanı Horst Seehofer arasında sığınmacı ve iltica konularının çözümüne ilişkin yaşanan görüş ayrılığı derinleşiyor.

İki parti arasında, Seehofer'in Almanya sınırlarından sığınmacıların geri çevrilmesine ilişkin planı Hristiyan Birlik (CDU/CSU) olarak nitelendiren ve Federal Mecliste ortak grubu bulunan kardeş partileri böldü.

Merkel, eyalet başbakanları ile düzenlediği toplantının ardından yaptığı açıklamada, yasa dışı göçü azaltmak, düzenlemek ve yönlendirmek için çalışmaları sürdürmek gerektiğini söylemişti.

Alman televizyoncu Hessicher Rundfunk, Twitter hesabından İçişleri Bakanı Horst Seehofer'in Başbakan Angela Merkel'in partisi Hristiyan Demokratlarla ittifakı bitirdiğini yazdı.

Haberin Devamı

Ancak CSU sözcüleri bu haberi dakikalar içinde yalanladı, ittifakın bittiği yönünde ortaya çıkan bilgileri 'palavra' olarak niteledi.