Gazete Vatan Logo

Başkent'te büyük gün! Bahçeli sürprizi...

AK Parti 16 Nisan'da yapılacak referandum için çalışmalarına bugün başladı. Tanıtım toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başarı mesajı okundu. 15 Temmuz gecesi yaşananların özel olarak işleneceği toplantıda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de görüntülerde yer aldı. Başbakan salona seslendi.

Başkent'te büyük gün! Bahçeli sürprizi...

AK Parti, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması Tanıtım Toplantısı'yla 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması için kampanya startını verdi. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım ile eşi Semiha Yıldırım'ın salona gelmesiyle toplantı başladı. Yıldırım'ın salonu selamladığı sırada AK Parti'nin "Evet diyoruz"adlı yeni kampanya şarkısı çalındı. Yıldırım, "Bugün Türkiye'nin aydınlık yarınlarına kapı aralayacak, muasır medeniyetler seviyesine ülkemizi ulaştıracak 16 Nisan halk oylaması için resmen kampanyamızı başlatıyoruz" dedi.

Salonda ayrıca 15 Temmuz darbe girişimi esnasından şehit olan AK Parti'nin seçim kampanyalarının yaratıcısı Erol Olçak ile oğlunun portresi yer aldı.

ERDOĞAN'DAN MESAJ! BAHÇELİ GÖRÜNTÜLERİ

Tanıtım toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başarı mesajı okunacak. 15 Temmuz gecesi yaşananların özel olarak işleneceği toplantıda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de görüntülerde yer alacak. Toplantı ile beraber AK Parti’nin halk oylaması kampanyası fiilen başlayacak. Başbakan Yıldırım, toplantının ardından partisinin merkez karar ve yönetim kurulunu toplayacak. Yıldırım, akşam da eski milletvekilleri ve eski il başkanları ile yemekte buluşarak, referandum kampanyası için katkı isteyecek.

Wİ- Fİ ŞİFRESİNDE MESAJ

Ayrıca salondaki kablosuz internet ağının adının "evet", parolasının ise "kararımız evet" olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

TOPLANTI BAŞLADI

KÜRSÜYE TORUNUYLA GELDİ, NECİP FAZIL VE NAZIM HİKMET İLE BAŞLADI
Başbakan Yıldırım, konuşma yapacağı kürsüye torunu Ecemsu ile birlikte çıktı.

İşte Başbakan Yıldırım'ın konuşmasının satır başları:
  • Siz hayatsınız, siz umutsunuz. Sizler beklediğimiz baharın müjdesiniz. Bu baharın muştusunu siz taşıyorsunuz çocuklar. Ey çocuklar... Ne güzle söylemiş üstat Necip Fazıl, "Annesi gül koklasa ağzı gül kokacak çocuk" Ne güzel demiş Nazım Hikmet... "Dünyayı verelim çocuklara hiç değilse bir günlüğüne..." Sevgili Ecemsu... İşte şu muhteşem kadro yarınları inşa edecek.
'ÜZERİMDE BİR SELAM EMANET VAR!'
  • Üzerimde bir selam var, emanet var. Ezilenlerin gür sesi, suskun dünyanın hür insanı, göründüğü gibi olan, adam gibi adam kurucu genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan... Size selamlarını getirdim. Recep Tayyip Erdoğan’ın emanetine sahip çıkıyor muyuz?
'MEKANLARI CENNET OLSUN'
  • Bir eksikliği hissediyoruz. Bütün etkinliklerimizi gerçekleştiren şehit Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip’i anmak istiyorum. Mekanları cennet olsun. Bütün şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum, mekanları cennet olsun. Bugün yeniden kutlu bir yolculuğa çıkıyoruz. Yeni bir başlangıç için Bismillah diyoruz. Yarının güçlü Türkiyesini kurmak için ilk adım atıyoruz. Allah yolumuzu, bahtımızı açık eylesin.
'KORKAKLAR ZAFER ANITI DİKEMEZ!'
  • Heyecanımızı yeniledik, coşkumuzu yeniledik. Asla 'Yeter artık' demedik. Ne dedik? Bu aziz millet her şeyin en yenisini hak ediyor. Onun için yeniliğin daima peşinden koştuk. Yenilik zordur ancak zor diye yeniliğe direnenler, tarih sahnesinden yok olup giderler. Unutmayalım, korkaklar asla zafer anıtı dikemezler. Değişime, gelişime 'Hayır' diyenler ortaya hiçbir eser koyamazlar.
ATATÜRK'E DE HAYIR DEDİLER
  • Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u fethederken ona da 'Hayır' diyenler oldu. Gazi Mustafa Kemal'i düşünün... Samsun'a giderken ona da 'Hayır' diyenler oldu. Mütareke basını hep bir ağızdan 'Hayır' diyordu. Gazi Mustafa Kemal bunlara aldırış etmedi.
HER SEFERİNDE 'EVET' DEDİK
  • 'Recep Tayyip Erdoğan milletvekili olamaz, muhtar bile olamaz' dediler. Millet 'Evet olacak' dedi. Recep Tayyip Erdoğan'ı milletvekili de yaptı, Başbakan da yaptı. Onlar her reformda 'Hayır' dediler. Biz her seferinde 'Evet' dedik. Yolumuza devam ettik. 2007 yılında 'Hayır siz Cumhurbaşkanı seçemezsiniz' dediler.
  • Biz 'Seçeriz' dedik. Millete gittik, milletimiz ne dedi? 'Evet' dedi. Ve Cumhurbaşkanımızı seçtik. 'Millet Cumhurbaşkanı seçemez' dediler. Biz 'Seçeriz' dedik, milletimiz 'Evet' dedi. Cumhurbaşkanını bizzat millet kendi 'Evet' oylarıyla seçti.
BİZ ONLARIN HAYIRLARINA EVET DİYEREK BUGÜNLERE GELDİK
  • Gezi olayları provokosyondur dedik, hayır dediler, 17-25 Aralık kumpastır dedik, hayır dediler. 15 Temmuz’da yıkamazsınız, bölemezsiniz dedik. Biz onların hayırlarına evet diyerek bugünlere geldik. Biz çekinseydik tarih ve millet bizden hesap sorardı. İnanın, Allah bizden hesap sorardı.
KORKU YOK, KUTUPLAŞMA YOK!
  • Bizim siyatemizde korku yok. Bizim siyasetimiz cesur siyasettir. Bizim siyasetimiz yenilik siyasetidir, değişim siyasetir, heyecan siyasetidir, tazeleme siyasetidir, reform siyasetidir. Bizde zorlama, tehdit yok. Korku yok ama korkutmak da yok.
  • Bizde kutuplaşma, ayrıştırma yok. Biz dilden değil, gönülden, kalpten evet istiyoruz.
  • Vatandaşlar sandığa gittiklerinde tüm kalbimle evet diyerek pusulaya evet mührünü basacak.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

SLOGANLAR EKRANDAN

Haberin Devamı

AK Parti, bugünkü tanıtım için toplam 6 slogan hazırladı. Sloganlar, Başbakan Yıldırım’ın konuşması sırasında kürsünün arkasında bulunan dev ekrandan kamuoyu ile paylaşıldı. Referandum için hazırlanan 6 şarkı da salondaki partililere dinletildi.

ÖZEL DAVETLİLER

Kuruluşundan bu yana AK Parti’de görev almış, ihraç veya istifa yoluyla ayrılmamış bütün yöneticiler tanıtım toplantısına özel olarak davet edildi.

‘EVET’, LOGONUN ÖNÜNDE

Salonda AK Parti logosu göze batmayacak şekilde kullanılacak. “Evet” ibareli daha büyük ve görünür halde olacak. Salon Türk bayrağının renkleri olan kırmızı-beyaz balonlarla süslenecek.

500 GAZETECİ

Toplantıya 30’u uluslararası toplam 400 sivil toplum kuruluşu davet edildi. 60’ı yabancı toplam 500 basın mensubu da toplantı için akredite oldu. Basın mensupları için özel bölümler oluşturuldu.

EVET MÜHÜRLERİ:

Salona Mustafa Kemal Atatürk, Türk bayrağı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile AK Parti bayrağı asıldı. Kürsünün yan taraflarında “Evet” mühürleri kullanıldı

"ÇOK COŞKULU VE HEYECAN VAR"

Toplantının koordinasyonundan sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, dün Ankara Spor Salonu’nda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Şahin, “Kampanya döneminde kullanacağımız sloganlarımızı, müziklerimizi halkımızla paylaşacağız. Çok coşkulu, heyecan verici parçalarımız var. Birlik ve beraberlik içerisinde çok güzel bir programı icra edeceğiz. Bu salondan yükselecek enerji 81 ilimize yayılacak ve çok güzel bir kampanya dönemini gerçekleştireceğiz” dedi.