Gazete Vatan Logo

Ağustos'tan bu yana en ölümcül saldırı! Polisleri pusuya düşürüp...

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde Kamuina Nsapu militanları Cuma günü Tshikapa'dan Kananga'ya doğru seyreden polisleri yolda pusuya düşürdü. Araçlarını ve silahlarını çalan militanlar yaklaşık 40 kadar polisi başlarını keserek öldürdü.

Ağustos'tan bu yana en ölümcül saldırı! Polisleri pusuya düşürüp...

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde yerel yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, silahlı Kamuina Nsapu militanları, bölgede yaklaşık 40 polis memurunu pusuya düşürdü ve başlarını keserek öldürdü.

Reuters haber ajansının geçtiği bir son dakika haberine göre Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde 40 kadar polis memuru Kamuina Nsapu militanları tarafından pusuya düşürüldü. Yetkililer saldırıyı geçtiğimiz Ağustos ayında başlayan saldırıların en ölümcül olanı olarak nitelendiriyor.

Kasai İl Genel Meclis Sözcüsü Francois Kalamba, Kamuina Nsapu silahlı militanlarının Tshikapa'dan Kananga'ya doğru giden polislere saldırdıklarını ve silahlarla araçları çaldıklarını söyledi.

Birleşmiş Milletler'e göre, Kongo Cumhuriyeti'ndeki şiddet olaylarında 400'den fazla kişi hayatını kaybetti. Hükümetin Salı günü yaptığı açıklamada ise, çatışmalarda 67 polis memuru ve birçok askerin yaşamını yitirdiği söylendi.