Gazete Vatan Logo

Son dakika... Ve teröristler açıkladı: Geldiler!

İngiltere'de yayınlanan Times gazetesi, Türkiye'nin PKK/PYD/YPG'li teröristlere karşı başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı'nın İngiltere hükümetini güç bir durumda bıraktığını, YPG bünyesinde savaşan İngiltere vatandaşlarının Afrin'e gitmeye çalıştığını yazdı. YPG sözcüsü ise 'onlarca'sının Afrin'e geldiğini belirtti.

Son dakika... Ve teröristler açıkladı: Geldiler!

"İngiltere vatandaşı bir YPG'linin komutasındaki bir YPG müfrezesi, Türkiye'nin operasyon düzenlediği Afrin'e destek vermek için bölgeye gitmek üzere yola çıktı.

"Suriye ordusunun kontrolündeki bölgelerden geçerek Afrin'e ulaşmayı amaçlayan YPG'li gruba benzer yabancı teröristler, tabloyu daha da karmaşık hale getirebilir.

'ONLARCASI GELDİ'
Reuters haber ajansına konuşan YPG Sözcüsü, kendi saflarındaki onlarca yabancının Türkiye'ye karşı çatıştığını itiraf etti. YPG sözcüsü Redur Halil, yabancı teröristlerin Afrin'e ne zaman geldiğini söylemeyi reddetti, ancak sayının 'onlarca' kişi olduğunu belirterek Türkiye'ye karşı savaşacaklarını söyledi. Sözcü, teröristlere katılan savaşçıların arasında "Amerikalı, İngiliz, Alman gibi Avrupa, Asya ve Amerika'dan farklı milletlerin olduğunu belirtti.
'TAKTİKLER ÜZERİNE ÇALIŞIYORUZ'

"YPG saflarındaki yabancıların internete yükledikleri bir videoda İsmi açıklanmayan Amerikan aksanlı YPG'li, Afrin'e gidip savaşmaya hazırız. Her güce karşı kullanılabilecek taktikler üzerinde uzun süredir çalışıyoruz. ' diyordu.

Haberin Devamı

"Bu sözleri sarf eden YPG'linin hemen yanında ise Çin asıllı İngiltrere vatandaşı Huang Lei vardı. Huang yaklaşık üç yıldır YPG'de savaşıyor.

'Batılı hükümetler vatandaşlarının YPG'ye katılımını engellemeye çalışmıştı'

"Yüzlerce Batılı, IŞİD'e karşı savaşmak amacıyla Suriye'ye giderek YPG'ye katılmış, Batılı hükümetler bu katılımı engellemeye çabalamışlardı.

"YPG İngiltere tarafından bir terör örgütü olarak kabul edilmiyor. Her ne kadar bazı YPG'li İngilizler ülkelerine döndüklerinde gözaltına alınmış olsa da, savcılar suçlama yöneltme konusunda zorlanmıştı.

"YPG'ye katılan ve dikkat çeken İngiltere vatandaşları arasında ülkesibde ilçe belediye başkanlığına aday olmuş olan Macer Gifford ile Liverpool Üniversitesi Matematik bölümü mezunu Kimmie Taylor var. Her ikisinin de sosyal medyada binlerce takipçisi bulunuyor.

"Vatandaşlarının NATO müttefiki Türkiye ile karşı karşıya gelmesi İngiltere hükümeti için mevcut durumu daha da karmaşık hale getirebilir.

Haberin Devamı

"Kimmie Taylor, 'Tüm Rojava'da savaş hazırlıkları var. Her yeri savunmamız gerek' diyor.

'ABD'nin endişesi Menbic'

"YPG'nin, teröristleri Suriye ordusunun kontrolündeki alanlardan geçirerek Afrin'e ulaştırmak için Beşar Esad yönetimiyle bir anlaşma yapmış olabileceği ifade ediliyor.

"ABD'yi ise Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın harekâtın Menbic'e de genişleyeceğini söylemesi rahatsız ediyor.

"Menbic, Fırat Nehri'nin batısında kalan ve nüfusun çoğunluğu Arap olsa da YPG tarafından idare edilen bir yerleşim yeri. Geçtiğimiz yıl ABD bölgeye askerlerini konuşlandırmış ve Türkiye'nin Fırat Kalkanı Harekâtı'nı düzenlediği sırada Ankara'yı Menbic'e ilerlememesi konusunda uyarmıştı."