Gazete Vatan Logo

Son dakika açıklamaları peş peşe geliyor! 'İşin bitmesi gerek'

Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı Parly, Trump'ın Suriye kararının 'oldukça ağır' olduğunu söyledi. Parly ayrıca 'Suriye'deki işin bitirilmesi gerekiyor' diye konuştu.

Son dakika açıklamaları peş peşe geliyor! 'İşin bitmesi gerek'

Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı Florence Parly RTL radyosuna yaptığı açıklamada İŞİD'e ait toprakların yok edildiği analizlerini paylaşmadıklarını söyleyerek "Ziyadesiyle ağır bir karar. Düşündük de Suriye'deki işin bitirilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Parly sözlerine ansızın istifa eden ABD Savunma Bakanı Jim Mattis'e övgü yağdırarak devam etti ve Mattis'i 'büyük asker' diye nitelendirdi.

ALMANYA: İSTİŞARE EDEBİLİRLERDİ

Bu arada Almanya'dan da açıklama geldi.

Alman hükümet sözcüsü yaptığı açıklamada, 'ABD Suriye'den birliklerini çekerken Almanya ile istişare edebilirdi' ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump geçtiğimiz gün Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Başkanlığım döneminde Suriye'de bulunmamızın tek nedeni olan DEAŞ'ı yendik." ifadesini kullanmıştı. Daha sonra Beyaz Saray'dan, "DEAŞ ile mücadelenin yeni evresine girmekle beraber, ABD askerlerini ülkeye geri çekmeye başladık." açıklaması gelmişti.