Gazete Vatan Logo

Son dakika... '10-15 sene içinde aramızda savaş çıkabilir'

Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman'dan ABD'li Wall Street Journal'a son dakika açıklamaları geldi. Prens; İran ile 10-15 sene içerisinde bir savaş çıkabilir. İşte son dakika haberinin detayları...

Son dakika... '10-15 sene içinde aramızda savaş çıkabilir'

ABD'li Wall Street Journal'a röportaj veren Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, bölgedeki askeri bir çatışmayı önlemek için uluslararası toplumu Tahran'a karşı daha sert yaptırımlar uygulamaya çağırdı.

ABD ziyaretinde konuşan Salman, “İran’la askeri bir çatışmayı önlemeyi başarmalıyız, eğer bunda başarısız olursak muhtemelen önümüzdeki 10-15 yıl içinde İran'la savaşacağız" diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde, Prens ülkenin yetkililerini Hitler'e benzeterek İran’a sert tepkiler vermiş ve Tahran’ın nükleer programını geliştirmesi halinde bölgede silahlanma yarışı olasılığının olduğunu belirtmişti. Bin Salman’ın bu açıklamalarına, İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi de Prens'i "hezeyan içindeki toy bir kişi" olarak nitelendirmişti.

Suudi Arabistan ve İran, Suriye'de de dahil olmak üzere bir takım bölgesel çatışmalarda farklı taraflara destek veriyorlar.

Riyad, Tahran'ı, füzeler de dahil olmak üzere, yasadışı bir şekilde, İran'ın sürekli olarak reddettiği bir iddia olan Yemen'de isyancılara silah temin etmekle suçluyor.

Haberin Devamı

Geçen hafta Beyaz Saray'da Prens Muhammed bin Salman ile bir araya gelen ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın nükleer anlaşmasının iptaline başvurabileceği uyarısında bulundu, fakat Avrupa İran'la nükleer anlaşmayı sürdürmek için Trump yönetimine baskı yapıyor