Gazete Vatan Logo

Son dakika... ABD'ye rest: Tanımıyoruz! Savaş...

ABD ile İran arasındaki yükselen tansiyonda son dakika gelişmeleri yaşanıyor. ABD, nükleer anlaşmayla kaldırılan İran yaptırımlarının enerji, finans ve gemi taşımacılığı sektörlerini içeren ikinci bölümünü uygulamaya başladı. İran'dan ise yanıt gecikmedi. Ruhani, petrol satmaya devam edeceklerini ve ambargoyu tanımayacaklarını belirtti. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi de bu yaptırımların boşa olduğunu belirtti.

Son dakika... ABD'ye rest: Tanımıyoruz! Savaş...

Washington, 2015'te nükleer anlaşma çerçevesinde kaldırdığı İran yaptırımlarının enerji, finans ve deniz taşımacılığı sektörlerini kapsayan ikinci bölümünü de uygulamaya başladı.

İran'ın ABD'nin yaptırımlarına yanıtı gecikmedi. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhan devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, petrol satmaya devam edeceklerini, ABD'nin İran'a uygulamaya koyduğu ambargoyu tanımayacaklarını açıkladı.

'ABD PSİKOLOJİK SAVAŞ UYGULUYOR'

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ABD'nin İran'a ekonomik baskısının nafile olduğunu ve bunun bir psikolojik savaş olduğunu belirtti. Kasımi ayrıca Trump yönetiminin yaptrım uygulama konusunda müptela olduğunu belirtti.