Gazete Vatan Logo

Son dakika... ABD, PKK/PYD için Esad'a karşı savaştı! Ölüler var...

Terör örgütlerini destekleyen Amerika, artık onlar için savaşa da girmeye başladı. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, Esad'ın saldırı düzenlediği PYD'nin uzantısı SDG için çatışmaya girdi. ABD, 100'den fazla rejim askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

Son dakika... ABD, PKK/PYD için Esad'a karşı savaştı! Ölüler var...

ABD'nin tırlarla silah taşıdığı PYD, Esad rejimi tarafından saldırıya uğradı. Saldırı anında teröristlerin karargahında bulunan ABD askerleri, Suriye ordusuna karşı ateş açtı.

DEAŞ YALANI DEVREYE SOKULDU

Yaşanan çatışmanın ardından ABD, PYD birliğini DEAŞ ile mücadelede ortak olarak gördükleri için savunmaya geçtiklerini belirtti.

Açıklamada “Koalisyon, koalisyon askerlerini ve ortak kuvvetleri savunmak üzere, küresel DEAŞ karşıtı koalisyon misyonuna angaje olan ortaklar, karşı saldırıyı düzenleyenleri püskürtmek üzere saldırı düzenledi.” ifadesi yer aldı.

100'DEN FAZLA ÖLÜ VAR

Milliyet'te yer alan habere göre; çatışmanın bir cephesinde ABD askerleri ve YPG'li teröristler, diğer yanda ise rejim güçleri ile Hizbullah militanları vardı. ABD'nin resmi açıklamasında, 500'den fazla rejim askerinin katıldığı saldırıda tanklar, toplar ve çoklu roket sistemleri kullanıldığı belirtildi. Çıkan çatışmada 100'den fazla rejim kuvveti öldürüldü.

Rusya'dan ilk açıklama!

Rusya, ABD açıklamasından dakikalar sonra Beşar Esad güçlerinin öldürülmesini 'saldırı eylemi' olarak niteledi.

Haberin Devamı

Türkiye'nin karşı çıkmasına rağmen terör örgütü YPG ile birlikte hareket eden ABD, ilk kez rejim güçlerinin saldırısına uğramış oldu.

Bir diğer terör örgütü IŞİD'e karşı YPG'yi destekleyen Washington, bugüne kadar teröristlere sayısı 5 bini aşan TIR dolusu silah gönderdi. Bu silahlardan birçoğu şu an Zeytin Dalı harekâtında Türk askerine karşı kullanılıyor.