Gazete Vatan Logo

Son dakika: ABD’nin saldırısı sonrası Suriye ordusu...

Suriye ordusu ve Iraklı müttefik kuvvetleri, ABD öncülüğündek koalisyon güçlerinin konuşlandığı el Tanf kampı yakınlarında yer alan el Şema bölgesinde operasyonlarını sürdürüyor. İşte son dakika haberin ayrıntıları...

Son dakika: ABD’nin saldırısı sonrası Suriye ordusu...

Suriye rejimine yakın haber sitesi Al Masdar'ın bildirdiğine göre, ABD’ye bağlı uçakların, Suriye ordusunu 2 kez vurduğu bölgede ilerleyişe devam eden birlikler, Irak sınırına ulaşmaya çalışıyor.

Amerikan savaş uçakları, geçtiğimiz günlerde Suriye'nin güneyindeki El Tanf'ta rejim yanlısı milislere hava saldırısı düzenlemişti.

Önceki gün Suriye Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarının onlarca hava saldırısıyla Meskene-Tabka hattındaki IŞİD hedeflerini bombalarken Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) bulunduğu mevzileri de hedef aldığı bildirilmişti. Bombalama ABD’nin hava saldırısına misilleme şeklinde yorumlanmıştı.

REJİME AİT İHA'YI DÜŞÜRDÜLER

Dün de ABD, koalisyon güçlerine ateş açan Suriye yanlısı milis güçlerine ait silahlı bir insansız hava aracını (İHA) düşürdüklerini açıklamıştı. Silahlı İHA'nın Suriye'nin güneydoğusundaki Ürdün ve Irak sınırları yakınında bulunan çatışmasızlık alanı yakınlarında uçtuğu bildirilmişti.

ABD tarafı, bu hattın çatışmasızlık bölgesi olduğunu ve müttefik kuvvetlerin bu hattı ihlal ettiğini iddia etse de; Suriye tarafı ve Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, böyle bir bölge için herhangi bir anlaşma yapılmadığını ve bu hattın çatışmasızlık bölgesine dahil olmadığını bildirdi.

Haberin Devamı