Gazete Vatan Logo

Son dakika... ABD: Geri çekiyoruz!

ABD'li yetkililerden son dakika açıklaması geldi. Açıklamaya göre ABD, Suriye'den tüm askerlerini çekmeyi düşünüyor. ABD Başkanı Donald Trump'tan da konuyla ilgili bir açıklama geldi.

Son dakika... ABD: Geri çekiyoruz!

Reuters haber ajansının bildirdiği son dakika haberine göre ABD'li yetkililer, ABD'nin Suriye'den tüm askerlerini çekmeyi düşündüğünü bildirdi.

ABD, bir zamanlar IŞİD tarafından tutulan tüm toprakları yeniden ele geçirme seferberliğinin sona ermesine yaklaşırken, ABD'li tüm kuvvetleri Suriye'den geri çekmeyi düşünüyor.
Karar eğer doğrulanırsa, Suriye'deki uzun süreli ABD askerinin varlığı hakkındaki varsayımları başaşağı edecek.
ABD Başkanı Trump da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Suriye'de IŞİD'i yendik. Benim başkanlık dönemimde orada kalmak için tek sebebimiz oydu" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü ve...
Aynı haberi kendi kaynaklarına dayandıran Wall Street Journal gazetesi de, bu adımın Trump ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen haftaki görüşmesinden sonra atıldığını belirtti.
Haberde, bu adımın, ABD'nin Orta Doğu stratejisini karışıklığa sürükleyeceği ve DEAŞ ile mücadelesiyle ilgili şüphe uyandıracağı değerlendirmesi yapıldı.
ABD halihazırda Suriye'nin kuzeyinde, terör örgütü YPG/PKK'nın işgalindeki alanda 15 askeri üsse sahip. Deyrizor ve Haseke'de üç üssün inşası ise sürüyor.

Haberin Devamı