Gazete Vatan Logo

Son dakika... ABD'den savaş sinyali!

ABD Savunma Bakanı Mattis'ten Suriye'ye askeri operasyon sinyali geldi.

Son dakika... ABD'den savaş sinyali!

Son dakika açıklamaları peş peşe geliyor... ABD'den sonra Almanya kimyasal saldırı nedeniyle doğrudan Şam rejimini suçladı.

Mattis, Katar Emiri Tamim bin Hamad el Sani ile Savunma Bakanlığında (Pentagon) bir araya gelmeden önce gazetecilere kısa bir açıklamada bulundu.

Bir gazetecinin, Duma bölgesinde kimyasal saldırı düzenleyen Esad rejimine karşı ABD’nin askeri müdahaleyi seçenekler dışında bırakıp bırakmadığını sorması üzerine Mattis, “Şu anda herhangi bir şeyi seçenek dışında bırakmıyorum” yanıtını verdi.

Beşşar Esad rejiminin kimyasal saldırılarıyla ilgili Mattis, "Bakmamız gereken ilk şey, Rusya tüm kimyasal silahların ülke dışına çıkarılmasında çerçeve garantörü iken, halen kimyasal silahların neden kullanıldığıdır. Dolayısıyla NATO, Katar ve başka yerlerdeki ortaklarımız, müttefiklerimizle çalışıyoruz ve bu konuyu ele alacağız.” ifadelerini kullandı.
Suriye'de rejiminin, Doğu Guta'da muhaliflerin kontrolündeki son nokta olan Duma ilçesinde sivil yerleşimlere 8 Nisan'da düzenlediği kimyasal silahlı saldırıda 78 sivil ölmüştü.

Haberin Devamı

İngiltere ve Fransa ise bugün toplanacak BMGK'yı işaret etti. ABD Savunma Bakanı Mattis, kimyasal silahlı saldırının ardından bütün seçeneklerin masada olduğunu söyledi.

İran’ın Fars haber ajansı, Suriye’deki üsse yapılan saldırıda iki İranlının öldüğünü duyurdu.