Gazete Vatan Logo

Türkiye'yi kızdıracak iddia: Altında ABD var

PKK’ya ağır silahlar veren Amerika, teröristleri eğitmek için PYD’nin kontrolündeki Münbiç’e askeri kamp kurdu. Münbiç Askeri Meclisi adı altında kurulan kampta 500 kişinin eğitim aldığı belirlendi. Amerika’nın teröristlere anti tank mayınlarını teslim ettiği ortaya çıktı.

Türkiye'yi kızdıracak iddia: Altında ABD var

Suriye'de terör örgütü PKK'ya verdiği üst düzey askeri ve lojistik yardımları nedeniyle Türkiye'nin eleştirilerinin hedefi olan Amerika Birleşik Devletleri'nin yeni dönemde PKK ile arasına mesafe koyacağı bekleniyordu ancak Trump'ın işbaşına gelmesinin ardından Pentagon tarafından PKK'ya yapılan yardımın dozu eksilmedi. Geçtiğimiz hafta içi PKK'ya zırhlı araç teslim eden ABD binlerce daha Ak-47 (kaleşnikof) ve bu silahlarda kullanılacak çok sayıda mühimmat göndermeye hazırlanıyor. ABD, PKK'ya Ak-47'lerin dışında anti tank silahların da teslim etti.



MECLİS ADI ALTINDA EĞİTİM

Yeni Şafak'tan Cihat Arpacık'ın haberine göre; ABD'nin PKK'ya son yardımları bunlarla sınırlı değil. Türkiye'nin “kırmızı çizgi” olarak ilan ettiği Fırat Batısı'ndaki Münbiç'ten çıkmayan ve Suriye Demokratik Güçleri ya da Münbiç Askeri Meclisi gibi isimlerle kamufle olmaya çalışan PKK burada ABD'li özel kuvvetler mensuplarından askeri ve taktik destek de alıyor. Eğitim, “Münbiç Askeri Meclisi” adı altında veriliyor. Sadece Münbiç'teki eğtimlere şimdilik 500 kişinin katıldığı bildirildi.

RAKKA'DA KULLANACAKLAR

Haberin Devamı

DEAŞ'ın PKK'ya teslim ettiği Münbiç, DEAŞ'ın Suriye'deki merkezi Rakka'ya yaklaşık 90 km uzaklıkta. Münbiç'teki ABD eksenli askeri eğitimlerde hücum, ilkyardım ve bombalı araçlarla mücadele gibi konular işleniyor. ABD'nin bu teröristleri olası Rakka operasyonunda kullanmaya hazırlandığı belirtiliyor.

İstikamet Suriye Suriye sınırına sevk edilen askeri araçları taşıyan tren, Gaziantep Garı'na ulaştı. Çeşitli illerden trenle gönderilen 22 zırhlı personel taşıyıcı araç ve personel, Gaziantep'e geldi. Askeri personel tarafından vagonlardan indirilen askeri araçlar, konvoy halinde karayoluyla Suriye sınırına doğru yola çıktı. Araçların Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında kullanılacağı belirtildi. Güvenlik güçleri garın çevresinde ve gidiş güzergahında önlem aldı.