Gazete Vatan Logo

Son dakika... AB ile vize görüşmelerinde flaş gelişme!

AB heyeti ile vize görüşmelerinde önemli bir adım daha atıldı. AB heyeti ile yapılan toplantıda çalışma planının teknik ayrıntıları hakkında ilave bilgi talep edildi.

Son dakika... AB ile vize görüşmelerinde flaş gelişme!

Türkiye ile AB arasında yapılan vize serbestisi görüşmeleninde önemli bir adım atıldı. AB arasındaki Vize Serbestisi Diyaloğu toplantısı Dışişleri Konsolosluk İşleri Genel Müdürü ile AB Komisyonu’nun göç konularından sorumlu Genel Müdürü eş-başkanlığında teknik düzeyde bugün Ankara’da gerçekleştirildi. Toplantıya, vize serbestisi süreci kapsamında çalışmalarda bulunan AB Bakanlığı Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığıından yetkililer katıldı.

Toplantıda, AB ile vize serbestisi diyaloğu kapsamında henüz karşılanmayan kriterlere ilişkin Şubat 2018'de AB Komisyonu'na verilen çalışma planı hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. AB Komisyonu vize serbestisi diyaloğunun yeniden canlandırılmasından duyduğu memnuniyeti iletti. Heyet çalışma planında kalan kriterlerin karşılanmasına yönelik olumlu bir adım olarak gördüklerini, 2016’dan bu yana geçen sürede yaşanan gelişmelerin yarattığı zorlukları bildiklerini vurguladı. Komisyon heyeti, bakanlığın sunduğu çalışma planının teknik ayrıntıları hakkında ilave bilgi talep etti.

Haberin Devamı

Toplantıda, kurumlar Türkiye'nin önerileri hakkında AB Komisyonu heyetine ayrıntılı bilgi sundu. Ayrıca bazı teknik düzenlemelerde atılabilecek adımlar hakkında görüşler paylaştı.Komisyonla teknik çalışmaların önümüzdeki dönem sürdürülmesi konusunda mutabakata varıldı.