Gazete Vatan Logo

Son dakika: Peş peşe operasyonlar! Çok sayıda gözaltı var

Ankara, Balıkesir, Çanakkale, Kırıkkale ve Isparta'da yapılan FETÖ operasyonlarında çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. İşte detaylar...

Son dakika: Peş peşe operasyonlar! Çok sayıda gözaltı var

Ankara'da Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda FETÖ soruştusmasında 64 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı personelinden örgütün "mahrem imamları" ile ankesörlü ve kontörlü büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri, örgütle irtibatlı oldukları belirlenen 35, daha önceki operasyonlarda etkin pişmanlıktan yararlananların ifade ve teşhisleriyle örgütle irtibatları tespit edilen Jandarma Genel Komutanlığında görevli 20 astsubay ve örgütün 9 "sivil mahrem imamı" hakkında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerin gözaltı işlemleri Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesince yürütülüyor. Öte yandan Kara Kuvvetleri Komutanlığı personeli şüphelilerin 30'unun, jandarma personelinin ise 15'inin gözaltına alındığı öğrenildi.


BALIKESİR

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığınca 14 il ile KKTC'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik ankesörlü telefon soruşturması kapsamında aralarında
muvazzafların da olduğu 27 şüpheli için gözaltı kararı çıkarıldı.
Alınan bilgiye göre, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığınca ankesörlü telefon üzerinden periyodik aralıklarla görüşme yaptıkları belirlenen 27 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi.
Harekete geçen Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, çoğunluğu Kara Kuvvetleri Komutanlığında değişik rütbelerde halen görevde bulunan şüphelilerin yakalanması için Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, İzmir, Denizli, Kırıkkale, Çankırı, Adana, Muş, Diyarbakır, Gaziantep, Batman olmak üzere 14 il ile KKTC'de eş zamanlı operasyon başlattı.
ÇANAKKALE

Çanakkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) "kripto mahrem yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında 20 şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.
Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün Kara Kuvvetlerindeki "kripto mahrem yapılanması"nın ortaya çıkarılmasına yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde, ankesörlü telefonlardan ardışık aramayla görüştükleri belirlenen 20 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, aralarında muvazzafların da bulunduğu şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

KIRIKKALE

Kırıkkale merkezli 7 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "askeri mahrem yapılanması"na yönelik operasyonda gözaltına alınan zanlılardan 7'si adliyeye sevk edildi.
Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7'si muvazzaf, biri meslekten ihraç edilen 8 zanlıdan H.C, Y.Ş, İ.K, F.Ü, S.A.A, İ.T. ve Y.I'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı.
Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar adliyeye sevk edildi.
Zanlılardan Ö.F.P'nin emniyetteki işlemleri devam ediyor.
TSK'nın "askeri mahrem yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında 12 Aralık'ta Kırıkkale merkezli Şırnak, Kayseri, Ankara, İzmir, Balıkesir ve Hatay'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, 8 zanlı gözaltına alınmıştı.

ISPARTA

Ankara merkezli FETÖ soruşturması kapsamında Isparta Kara Havacılık Okulu’nda görevli 1 muvazzaf astsubay rütbeli asker hakkında gözaltı kararı verildi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ soruşturması kapsamında 35'i muvazzaf 55 asker ile 9 ‘Sivil mahrem imam’ hakkında gözaltı kararı çıkardı.
Soruşturma kapsamında Isparta Kara Havacılık Okulu’nda görevli S.K. isimli 1 muvazzaf astsubay da rütbeli asker Isparta Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Ekipleri tarafından yakalandı.
Yakalanan şüphelinin Ankara’ya sevk edilerek gözaltına alınacağı öğrenildi.

BURSA

Bursa merkezli 3 ilde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında düzenlenen eş zamanlı operayonda 17 şüpheli gözaltına alındı.
Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile kapatılan örgüte ait derneklerde yönetici ve üye olan 17 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri de şüphelilere ait Bursa, İstanbul ve Manisa'daki adreslere operasyon düzenledi. Eş zamanlı operasyonda 17 şüpheli gözaltına aldı. Şüphelilerin, örgüt liderinin talimatıyla Bank Asya'ya para yatırdıkları iddia edildi.

Haberin Devamı