Gazete Vatan Logo

Son dakika haberi: 15 bin asker hazır! Türkiye bekleniyor!

Terör örgütü PKK-PYD işgal altında tuttuğu Türkmen mahallelerinde gerginlik had safhada... Bölgeden son dakika haberleri peş peşe geliyor... Suriyeli muhalif gruplardan Sultan Fatih Tugayı Komutanı Mahmud Süleyman, Türkiye’ye tehdidin merkezi durumundaki Afrin’e operasyona hazır olduklarını söyledi.

Son dakika haberi: 15 bin asker hazır! Türkiye bekleniyor!

Terör örgütü PKK-PYD işgal altında tuttuğu Türkmen mahalle ve köylerinde sivil halka yönelik taciz ve provokasyonlarını artırdı. Türkmen mahalle ve köylerinin isimlerini değiştiren PKK, köy ve mahalle meydanlarına terör yapılanmasına ait bayrak ve terörist başının fotoğraflarını asıyor. TSK bileşeni muhalif gruplardan Sultan Fatih Tugayı Komutanı Mahmut Süleyman, bölgede gerginliğin had safhada olduğunu söyledi.

PKK TÜRKMENLERİ TACİZ EDİYOR

Halep merkezde Haydariye, Höllük, Bostanpaşa ve Şeyh Hıdır mahalleleri ile Afrin-Azez hattında Maarata, Kefer Naha, Meryemiyn, Cülbül ve Marenez halen PKK-PYD işgalinde olan beldeler. PKK marşları çalarak sivilleri tahrik eden PKK’lılar, son bir ayda 700 Türkmen ve Arap genci zorunlu askerlik bahanesi ile tutukladı, Türkmenlere ait birçok ev de örgüt karargahına çevrildi. PKK, son 1 yıl içinde Türkiye için ajanlık faaliyeti yürüttüğü bahanesi ile 40’tan fazla sivili alıkoydu.

OPERASYON ÖRGÜTÜ BİTİRECEK

ABD destekli PKK terör örgütünün Suriye halkı ve Türkiye’ye yönelik en büyük tehdit unsuru olduğunu söyleyen komutan Süleyman, 15 bin kişilik askeri gücün Afrin operasyonu için hazır olduğunu ve Türkiye’den emir beklediğini söyledi. Muhalif komutan, Afrin’de PKK’ya vurulacak darbe ile başta Münbiç, Tel Abyat ve Sulük olmak üzere birçok beldenin PKK’ya karşı ayaklanacağını söyledi. Olası Afrin harekatının ABD’nin müttefiği PKK için sonun başlangıcı olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Aşiretler ayaklanma hazırlığında

PKK-PYD’nin sivil halka yönelik baskıları artarken, örgütün üst düzey isimlerine saldırılar da arttı. Munbiç Yerle Meclisi Üyesi Munzir el Sellel’in verdiği bilgilere göre, Afrin ve Munbiç’te son 2 ay içerisinde 13 PKK'lı öldürüldü. Şeyh Akil El Munbiç ve Medrest el Kasım’da geçtiğimiz günlerde PKK’nın üst düzey iki ismine yönelik suikast girişimi olduğunu kaydeden el Sellel, Afrin, Halep ve Munbiç bölgesinde tansiyonun yüksek olduğunu, aşiretlerin büyük bir kalkışma için hazırlık yaptığını kaydetti. PKK’ya karşı, 2011’de Esed ve diktasına karşı verilen direniş benzeri bir isyanın başlayacağını söyleyen Münzir el Sellel, Suriye halkının bu zulüm karşısında daha fazla sessiz kalmayacağını vurguladı.

Haberin Devamı

Yeni Şafak